Vilafamés aposta pel producte de proximitat i de qualitat en la inauguració de Jornades Gastronòmiques

El regidor de Turism, Lluís Torlá explica que “enguany s’ha fet una aposta per les demostracions culinàries en viu i per integrar el sector dels allotjaments turístics en l’esdeveniment”

Las cita comptarà demà amb la presència del xef Raúl Resino, ‘Estrella Michelin’ 2017 i 2018, i amb la tradicional elaboració de ‘l’olleta de Vilafamés’

Vilafamés Vilafamés ha inaugurat aquest matí la XV edició de les Jornades Gastronòmiques que han s’allargaran fins el pròxim diumenge i comptaran amb una gran varietat d’activitats. El regidor de Turisme, Lluís Torlá ha explicat durant l’acte que des de l’Ajuntament “enguany s’ha apostat per una programació més variada i àmplia en la que predominen les demostracions culinàries en viu, a càrrec de diversos cuiners de la província”, entre ells Raúl Resino, ‘Estrella Michelin’ 2017 i 2018 i millor cuiner d’Espanya 2016”.

Al mateix temps, Torlá ha manifestat que com a novetat “l’Ajuntament ha inclòs entre els col·laboradors de les Jornades els allotjaments, com cases rurals i hotels, amb l’objectiu de diversificar l’oferta i d’ampliar la participació i implicació de tot del sector turístic en l’esdeveniment”. En aquest sentit, l’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, ha destacat “l’increment del turisme durant els darrers mesos, gràcies a la campanya de Ferrero Rocher, i també a l’impuls que se li està donant a través de les xarxes socials”

Un exemple d’aquest augment del nombre de turistes ha sigut l’èxit de participació d’aquesta primera jornada, que s’ha iniciat pel matí amb un gran nombre de visitants arribats d’arreu de la província, però sobretot de València,

La vesprada ha començat amb el tast d’oli i de patés de la Oleícola Penyagolosa Cooperativa Comarcal, una entitat amb més de 400 socis, a càrrec de Eduardo Albert Ernesto. Més tard ha arribat la demostració culinària de Modesto Fabregat, xef dels restaurants Arbequina de Castelló i La Taula d’Irta, d’Alcossebre baix el títol “Productes de Castelló, qualitat i diversitat”. El cuiner ha presentat tres receptes davant el públic assistent. Concretament ha cuinat ‘Ensalada de carxofa amb formatge d’Almedijar’, ‘Ajoblanco de Xufa amb verat fumat’ i ‘Ceviche de Corvina amb fruites i verdures de temporada’, amb les quals ha volgut posar sobre la taula la gran varietat de productes de la qual disposen  els cuiners de la província.

La Jornada ha finalitzat amb un tast de cervesa que ha realitzat Jesús Troncho, gerent de Castelló Beer Factory, empresa que elabora cerveses amb segell de Castelló i que valora, per damunt de tot, la qualitat dels seus productes.

Per a la jornada de demà, destaca la tradicional elaboració de l’olleta de Vilafamés, per part de l’Associació de Mestresses de Casa, que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia i que finalitzarà amb una degustació per als presents. Ja més tard, per la vesprada, el guardonat recentment, com a ‘Estrella Michelin’ 2018, Raúl Resino, basarà la seua demostració en la “La Cuina Marinera”, que és la que més practica en el seu restaurant de Benicarló. La cita gastronòmica finalitzarà demà amb el tast del cava Magnanimus, del Celler Mayo García.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
L’Alcalde proposa a la junta de govern local la personació de l’ajuntament per les agressions ultres durant la celebració del passat 9 d’Octubre

“Correspon a l'Ajuntament defendre i garantir els drets de tota índole, inclosos els patrimonials”, subratlla la proposta del primer edil,

Cerrar