Un veí de Massamagrell de 51 anys, el millor cuiner amateur de paelles de la “lliga dacsa”

• Avui s’ha celebrat la gran final, en la qual l’equip guanyador, “Els Morenets”, ha obtingut un premi en metàl·lic d’1.5000 euros
• El segon equip classificat, “Descortxadors”, s’ha portat el pes del cuiner en arròs i un trofeu commemoratiu
• En total, han participat 20 equips procedents de la província de València i Castelló

L’empresa Arròs Dacsa ja ha seleccionat al millor cuiner amateur de paelles de la Comunitat Valenciana de la “Lliga Oficial de Paelles Dacsa”. Es tracta d’Eugenio Andrés, veí de la localitat de Massamagrell de 51 anys, que ha competit avui en la gran final d’aquesta lliga, amb els seus companys, Juan Antonio Bueno i Chimo Orts, inscrits com l’equip “Els Morenets”.
Andrés i el seu equip “Els Morenets” ha celebrat molt emocionat el guardó i ha manifestat que la seua paella “tenia com a ingredients els que té una autèntica paella valenciana: cuinada a llenya, amb molt amor i afecte en companyia d’amics i familiars, i realitzada exclusivament amb productes valencians de qualitat com a arròs Dacsa, pollastre, conill, fesol verd (ferraura), garrofón, oli d’oliva, caragols (vaquetes), tomaca madura (per al sofregit), safrà en brins i pimentón dolç”.
Eugenio Andrés ha rebut de mans de Ramón Puchades, alcalde d’Almàssera, un xec d’1.500 euros, el seu pes en arròs (94,5 quilos) i un trofeu commemoratiu; premis que li acrediten com el millor cuiner de “Lliga Oficial de Paelles Dacsa”. El guanyador ha manifestat que “els 94,5 quilos del seu pes en arròs seran donats a una ONG de la localitat de Massamagrell”.
El premi per al segon classificat, que ha sigut per a l’equip “Decortxadors”, de la localitat de Carlet, ha consistit en el pes del seu cuiner, José Luis Vanaclocha, en arròs (106 quilos) i el corresponent trofeu de la Lliga i ha sigut lliurat pels actors de la pel·lícula Paella Today!, Emilio Mencheta i Pau Gregori, que interpreten els papers de Socarrat i Vicente, respectivament, en el film.
En total han participat en aquesta final 20 equips, procedents de diferents localitats de la província de València i de Castelló. La selecció d’aquests equips es va realitzar en dues rondes eliminatòries prèvies, que Arròs Dacsa va celebrar en aquest mateix estadi els passats dies 26 de febrer i 2 d’abril i en les quals es van cuinar 100 paelles en cada ronda, per a triar a 10 finalistes en cadascuna.
El jurat, presidit per Santos Ruíz, crític gastronòmic i Gerent de la “Denominació d’Origen Arròs de València”, ha estat integrat pel periodista i presentador valencià Ximo Rovira; i Juanjo Llansol, professor de “L’Escola de Paelles per a Valencians” i un dels millors cuiners amateurs de paelles. Per a triar al guanyador i al segon classificat han valorat les 20 paelles cuinades, segons diversos criteris com la cocció de l’arròs, el sabor, el color, la simetria dels ingredients i el punt de socarrat.
La competició ha estat oberta, des de les 11:00 del matí fins a les 14:00 hores, a un nombrós públic que no han volgut perdre’s l’esdeveniment i en el qual Arròs Dacsa ha cuinat una paella geganta per al públic assistent. Cadascun dels cuiners dels equips participants ha posat “el seu toc personal” i els ingredients al seu gust i elecció, segons la recepta de la seua zona geogràfica o tradició, però “tots han convertit la competició en un vertader certamen gastronòmic, en el qual la paella valenciana ha sigut l’autèntica protagonista”, ha explicat el jurat.

20 equips procedents de Castelló, València ciutat i les comarques de L’Horta, Camp de Túria, el Camp de Morvedre i La Ribera Alta

Els 20 equips que han participat en aquesta gran final procedien de localitats i comarques molt diverses de la Comunitat Valenciana. En concret, 4 equips eren de València ciutat (Colevisa, Família Clavijo, Dacsarrossers Guays, La Bajoca Mecànica) i un de Castelló, concretament, de la localitat de Nules (Cap Valencià ben parit és del Barça o del Madrid).
De la comarca de L’Horta procedien 11 equips (Suay i El Cercle que han vingut des de Burjassot; Perla Team de Quart de Poblet; Ibèrics de L’Albufera de Catarroja; Alchup d’Almàssera; Deixant procedent de Tavernes Blanques; Temptació procedent de Montcada; The Go-Getters procedent de Paterna; Els Morenetes que venien de Massamagrell i el Club del Mosquit Tigre i La Granera que han vingut des de Torrent).
Dos equips s’han desplaçat al concurs des de la comarca del Camp de Morvedre (Sant Pere’s Paella Crew i Mare de Déu dels Febres Paelleta Team, procedents de Canet d’en Berenguer); un equip ho ha fet des de la comarca del Camp de Túria (Equip Josepa que ha vingut de L’Eliana) i un altre equip ha vingut des de la comarca de la Ribera Alta, concretament de la localitat de Carlet (Descortxadors).
Ricardo Císcar, director de l’àrea d’arròs de Dacsa, ha qualificat la final “d’èxit absolut perquè s’ha posat de manifest que en totes les parts de la Comunitat Valenciana hi ha cuiners amateurs de paella amb un nivell altíssim i perquè s’han donat proves tangibles que el nostre plat típic valencià és motiu sempre de reunió i confraternidad”.
Així mateix, Císcar ha assenyalat que “a la nostra empresa el que més li ha emocionat ha sigut veure que la gent ha gaudit i ha reflectit, a la seua manera i en el seu context, el seu compromís i el seu toc personal a l’hora de cuinar el plat més destacat de la nostra gastronomia, assumint amb esportivitat i molta companyonia el concurs”.
En definitiva, “tota la Lliga Oficial de Paelles Dacsa ha servit per a reconèixer de forma pública que la nostra cuina tradicional, per a ser la millor, només precisa de molt afecte, honestedat i gent amb ganes de demostrar el que val”, ha conclòs Ricardo Císcar.
Arròs amb D.O. València
Dacsa és el principal productor d’arròs amb Denominació d’Origen València, un segell de qualitat que certifica l’origen i la procedència de l’arròs valencià, i el primer a obtenir el segell de Producte Natural de L’Albufera, que concedeix la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic.

El Consell Regulador de la D.O. València és l’entitat pública encarregada de certificar aqueix segell de qualitat a les varietats de l’arròs i el seu procés d’elaboració i deixar constància que l’arròs ha sigut conreat i recollit per agricultors locals a l’entorn del Parc Natural de l’Albufera o el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i contribueix a cura del medi ambient. L’arròs D.O. València, a més de ser valencià, es converteix en un excel·lent conductor del sabor a causa del seu alt nivell d’absorció.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
El gabinet de crisi contra el ciberataque prepara amb Aguiló el pla d’actuació per a minimitzar l’impacte en els serveis de la Generalitat

El gabinet de crisi contra el ciberataque prepara amb Aguiló el pla d'actuació per a minimitzar l'impacte en els serveis

Cerrar