Un valencià i un castellonenc entre els finalistes per al títol a la millor tapa d’Espanya

El pròxim 26 d’abril se celebrarà *GourmeTapa Estel Galícia, que cerca premiar les bocades que millor *mariden amb qualsevol de les varietats d’aquesta cervesa

Els cuiners Andreu Andrés del restaurant *Ca *Macario de València i Roser Ortiz de la Fonda Torreblanca de Castelló són dues dels 20 finalistes per a alçar-se amb el premi

Amb aquest certamen Estavella Galícia vol reconèixer el talent dels cuiners i posar en valor el mestratge dels professionals vinculats al sector *cervecero com a l’hostaleria


El compte arrere per a la celebració de la final de *GourmeTapa Estavella Galícia ja ha començat. El pròxim 26 d’abril es premiarà, en el marc de la 31 Edició del Saló de Gourmets, el talent dels cuiners que elaboren la millor tapa que harmonitze amb una de les cerveses Estavella Galícia de Fills de Rivera. En aquesta ocasió, els cuiners Andreu Andrés del restaurant *Ca *Macario de València i Roser Ortiz de la Fonda Torreblanca de Castelló, són dues dels 20 finalistes per a alçar-se amb el premi.

En la cinquena edició d’aquest campionat 20 finalistes elaboraran lliurement un mínim de 20 tapes iguals, en 30 minuts, que harmonitzen amb una de les quatre varietats de cervesa: Estel Galícia Especial, 1906 Reserva Especial, 1906 Xarxa *Vintage o Estel Galícia sense Gluten.

El concurs, que cada any congrega a més públic i mitjans de comunicació, es desdoblega en quatre sessions on participaran un màxim de cinc concursants i tindrà lloc el dimecres 26 d’abril en l’Espai Estavella Galícia.

Entre les quasi 70 sol·licituds de participació, solament 20 receptes han sigut seleccionades per la seua innovació i per la seua adequada combinació amb alguna de les varietats de cervesa Estavella Galícia: Especial, 1906 Reserva Especial, 1906 Xarxa *Vintage o Sense Gluten.

Amb aquest concurs Estavella Galícia, Patrocinador Principal del Saló de Gourmets, cerca reconèixer el talent dels cuiners i posar en valor el mestratge dels professionals vinculats tant al sector *cervecero com a l’hostaleria.

El jurat i els premis

Dividit en quatre sessions, amb cinc concursants elaborant els seus 20 tapes iguals i simultàniament durant 30 minuts, el jurat, compost per Jesús Santamaría (Grup *Bokado), Rosa Conde (Informatius Tele-5), Jesús Almagro (Restaurant Almagro), Javier *Brichetto (Restaurant *Musakaya) i un representant d’Estel Galícia, haurà d’avaluar la innovació, la grandària, la presentació, els ingredients, la neteja i l’agilitat de cadascun dels participants.

Hi haurà un primer premi per al concursant que haja obtingut més punts. Consta de 2.000 €, trofeu i diploma; un segon premi per a la segona millor tapa consistent en 1.000 € i diploma, i dos premis especials: Premi especial a la millor tapa cuinada amb cervesa, que serà recompensada amb 1.000 € i el pes del cuiner en cervesa, i un Premi especial a la millor tapa sense gluten, que consta d’1.000 € i el pes del cuiner en cervesa sense gluten.

El campionat tindrà lloc el dimecres 26 d’abril, d’11:00 a 15:30 hores, i el lliurament de premis serà a les 16:30 hores, ambdues en l’Espai Estavella Galícia, situat en el Pavelló 4 (4A50).

Els finalistes d’aquesta cinquena edició, per ordre de participació, són:

*Ezéquiel Álvarez. D. Giovanni. Hotel *NH Calderón (Barcelona)

Tapa: *Tagliolini amb caviar i *carpaccio de gambes

Adrián Arévalo. El Mariner i la Xica (Lanzarote)

Tapa: Delícia de textura

*Emanuele *Tripodi. *Broker (Madrid)

Tapa: *Raviolaccio a la tinta de calamar farcit de llagostins, *teriyaki de cervesa, *parrillada de verdures i emulsió del *piquillo

Carmen Tirat Fernández. La Granja Burgos (Burgos)

Tapa: Infància burgalesa

*Toño Rodríguez *Iguacel. Assaboreix (*Biescas – Huesca)

Tapa: Ternasco d’Aragó *IGP a la barbacoa

Daniel López. O *Camiño do Engonals (Ferrol – la Corunya)

Tapa: *Xurelo, escabetx, *boniato

José Sola. Raça *Nostra (Madrid)

Tapa: Hamburguesa *marinada

Ignacio Llis *Oquendo. Mètode (Terol)

Tapa: El mar i la terra en harmonia

Gorka *Aguinaga. *Iruñazarra (Pamplona – Navarra)

Tapa: Galícia s’estavella amb figa en *tempura

Carlos I. López Terròs. *Boque Bar *Bistro (Granada)

Tapa: *Gyoza de manetes de porc emplena de petxina de pelegrí cítrica i *dashi de cervesa 1906 Reserva

Serafín Romero Caballero. *Cinnamon Bar (*Sta. Cruz de la Palma – La Palma)

Tapa: Puré de papa arrugada amb cervesa i *mini *parrillada

Sergi Lluita *Falgueras. Ca *Pou (*Vidreres – Girona)

Tapa: *Canelón de “*girgoles de *castanyer” amb salsa de formatge de cabra

Andreu Andrés. *Ca *Macario (Tavernes de la Valldigna – València)

Tapa: Tac de papada

Iván Méndez. A Taverna do *Pepiño de *Allariz (Orense)

Tapa: *Magnum de *foie-*gras, *mirabel do roser, xocolata 70% i ametles *caramelizadas al curri

Roser Ortiz Bort. Fonda Torreblanca (Torreblanca – Castelló)

Tapa: *Galerulina 1906

*Youssef *Zairi. On Sempre (Madrid)

Tapa: *Gilda d’una altra manera

Benjamí Rodríguez. Donant La Brasa (Bilbao – Biscaia)

Tapa: El meu *Bakalao Club *Ranero

Álvaro Vicente. Magna *Garden (Múrcia)

Tapa: Ratlle 2

Gorka *Irisarri. *Gastroteka *Danonzat (*Hondarribia – Guipúscoa)

Tapa: *Splash!

Heli Flores Gutiérrez. Els Àlbers (*Peñaranda de *Bracamonte – Salamanca)

Tapa: *Carrillera hortolana d’un mos

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Carles Mulet: “El PP margina i complica la vida als valencians per la via pressupostària”

La coalició ha tractat hui de recuperar la inversió de 171.000 euros de 2016 que no va ser abonada al

Cerrar