Rocío Gil, Fallera Major 2018: “Reconèixer les coses xicotetes fa gran nostra festa”

JUNTA CENTRAL FALLERA VISITA LES INSTAL·LACIONS DE AMSTEL A QUART DE POBLET

La Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, i la seua Cort d’Honor han visitat les Instal·lacions de HEINEKEN Espanya a Quart de Poblet. Aquesta trobada amb Junta Central Fallera es produeix des de fa tres dècades, com a símbol de l’aliança amb Amstel per a treballar per la festa. 

Francisco Vidal, Director Gerent de la fàbrica; Alejandro Rodríguez, Manager de Relacions Institucionals Llevant de HEINEKEN Espanya; i Samuel Díaz, Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya, han rebut a la comitiva. Tots han agraït aquesta trobada, quan les agendes de les màximes representants de la festa estan cada dia més atapeïdes, perquè permet a la Fallera Major i al seu Tall conèixer a Amstel d’a prop, un dels col·laboradors més estrets de les Falles.

Alejandro Rodríguez ha recordat que Amstel treballa amb les institucions en reconeixement a aquestes festes i per a fer-les cada any més grans a través del patrocini en exclusiva de grans esdeveniments com l’espectacle pirotècnic que la nit del 24 de febrer va congregar a milers de persones en La Marina i de totes les mascletaes oficials de la Plaça de l’Ajuntament, així com del patrocini de la música en viu en els Jardins de Vivers i de diverses iniciatives. Però ha insistit que també estan a peu de casal, col·laborant amb el 60% de les comissions falleres, aportant-los materials i mobiliari, recolzant-los en els seus monuments fallers i llums. “Ens comprometem amb aquestes festes perquè som la cervesa d’ací, l’única marca de gran consum que s’elabora a la Comunitat. I volem acompanyar als valencians en un dels moments més destacats de la vida de la ciutat, acostant el muscle en unes festes que destaquen pel treball en comú que realitzen falles grans i xicotetes durant tot l’any per a mantenir vives les tradicions”, ha afirmat el responsable de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya en Llevant.

Precisament, aqueixa penetració i coneixement del teixit faller els ha portat qüestionar-se si s’estava posant en valor l’esforç de totes les falles valencianes. Amstel ha impulsat un estudi elaborat per la consultora My World que ha corroborat la falta de reconeixement a les comissions menys visibles. En una enquesta a 300 valencians, s’ha constatat que tan sols el 14,7% dels enquestats veu o visita monuments de categories inferiors i el 21% no visita cap. Una altra dada significativa és que quasi un terç valora únicament les falles de categoria especial i les de categories superiors. També cal destacar que prop del 90% no creu que totes les falles de València meresquen la pena.
Per a intentar canviar aquesta dinàmica, ha creat el ‘Premi Amstel Uneixes Falles de Categoria’, en el qual han participat prop de 200 comissions en poc més de dues setmanes i que ha guanyat la Falla Avinguda Regne de València – Sant Valero. Una comissió humil que viurà les millors falles de la seua vida gràcies a un programa íntegrament pagat per Amstel que inclou tradicions, pólvora, música i gastronomia de la mà dels muralistes florals El Taller de Clo, el mestre pirotècnic Ricardo Caballer, la banda Seguretat Social i el cuiner Estavella Michelin Ricard Camarena.

A més, Amstel ha engegat una campanya en xarxes socials i en els carrers de la ciutat amb la qual volen estendre el reconeixement a les 381 falles valencianes sota el lema ‘Totes les falles són especials, fins a les quals no són de Secció Especial’ (https://www.youtube.com/watch?v=apujfikuy3s&t=5s).

“LA POLVORA I LA MÚSICA SÓN ELEMENTS QUE EVIDENCIEN EL ESPIRITU FESTIU, PERÒ LA NOSTRA FESTA LA CREEN DIA A DIA ELS FALLERS DES DEL SEU CASAL”
Rocío Gil comparteix l’esperit de reconeixement a tots els fallers que està impulsant Amstel. “Les Falles són moltíssimes coses, les comissions tenen una vida molt rica. Es fa teatre, dansa, esports… també hi ha iniciatives solidàries, es tracta d’integrar al barri… És clar que els monuments, la pólvora o la indumentària són espectaculars, però també cal posar en valor la resta d’elements que són imprescindibles per a la festa”, afirma la Fallera Major de València 2018.
Llicenciada en dret i estudiant d’un màster en advocacia, aquesta valenciana ja va passar per la cort infantil en 2001. “Tornar, però com a Fallera Major de València és un somni fet realitat. Encara conserve amigues de la cort infantil i enguany les meues companyes s’han convertit en la meua segona família. És el bonic de les falles, la unió. Ara que sóc més major i veig tot des del prisma d’una dona adulta, li atorgue més pes als sentiments”, comenta Gil.
Està desitjant que arribe La Plantà, un dels moments que més li agraden d’aquesta festa: “m’encanta perquè tots treballen a una per a plantar el monument, és un exemple de la companyonia que hi ha en els casals i que evidencia el treball de tot l’any, és una de les coses que més valore”.
També li semblen molt interessants les accions per a incentivar que la gent s’anime a explorar tot el mapa faller i que ajuden a visibilizar les falles íntegrament, com el kit que Amstel ha creat amb les il·lustradores KacheteJack, i del que ja ha pogut estrenar els mitjons grocs, el seu color favorit. “El que té de bo les falles és que es viuen en tots els barris, que pràcticament en cada cantonada està la música i l’art, la diversió. És una idea fantàstica que reconeguem també a les comissions més humils, que s’esforcen per a seguir avant i que aporten moltíssim a les Falles”, conclou la Fallera Major.
Al costat de la seua Cort, ha conegut de primera mà la falla amb la qual Amstel i HEINEKEN Espanya s’han sumat a la festa enguany, plantant el seu propi monument. Rocío ha sigut l’encarregada de declarar el ‘ninot indultat’, fruit d’una votació en la qual han participat tots els treballadors de la companyia a Quart de Poblet.
A més, la comitiva ha conegut el procés d’elaboració i ha visitat l’àrea de producció en una visita guiada pel Director Gerent de la fàbrica, Francisco Vidal, i per Rafael Sánchez, Cap de Cerveseria. Finalment, ha après els secrets per a tirar una canya perfecta i ha gaudit d’un distès esmorzar amb el qual reposar forces abans de tornar a la Plaça de l’Ajuntament per a assistir al tret de la tradicional mascletà.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
El  II Concurs d’Espardenyà Valenciana” d’Alzira Francisco José García es queda en la ciutat

El Restaurant El Lloc d'Alzira s'alça com  el gran triumfador de l'II Concurs d'Espardenà Francisco José García d'Alzira . l'Alqueria del

Cerrar