El restaurant Eleven Madison Park de Nova York número u en la llista The world 50 *best

El restaurant Eleven Madison Park de Nova York número u en la llista The *world 50 best *restaurants. *Osteria *Francescana de *Massimo *Bottura segon i *Celler de Ca Roca, tercer.

Una llista viva i canviant, cada vegada més oberta al món on es nota la influència del vot nord-americà, (a causa de la seua nombrosa població *Esados Units compte com tres regions i suma quasi 100 votants) i l’impacte del *cebiche en la gastronomia mundial: Perú col·loca dos restaurants entre els 10 primers.

Personalment em crida l’atenció el primer lloc d’Eleven Madison *Park, la posada del qual en escena supera amb escreix a la cuina, i el setè de *Gaggan, que no em va convèncer amb els seus *esferificaciones aplicades a la cuina índia. És evident que la percepció de l’excel·lència difereix d’unes cultures a unes altres, i el que a uns ens entusiasma a uns altres els deixa freds i viceversa. És evident la influència de la *tecnococina *bulliniana a Àsia i altres zones gastronòmicament emergents, i és clar que els votants d’aqueixes àrees se senten atrets per ella (el que explicaria l’ascens de *Gaggan i la fascinació que suscita), mentre que a Europa el pol d’atracció està ja en una altra part, d’ací *elascenso imparable de *Extebarri, que representa la veneració pel producte i la volta a una cuina més directa i primitiva, on el foc és el rei.

La resta de la representació espanyola es manté encara que de manera irregular. *DiverXo abandona la llista i tots els altres descendeixen llocs excepte Tiquets que puja fins al 25.

És una satisfacció observar com s’incrementa i reforça la presència de cuiners llatins entre els 50: mexicans (Enrique *Olvera i Jorge Vallejo), peruans (Virgili Martínez, *Maido i Gastón *Acurio), argentins (*Mauro *Colagreco i Germán *Martitegui), xilens (Rodolfo Guzmán). Una sorpresa molt agradable l’ascens de *Maido, el gran *restaurnte *nikkei fins al lloc número vuit.

En 6 dels 10 millors restaurants del món es parla espanyol, tant de bo que el llatí siga cada vegada més tendència.

50 *Best 2017: Llista completa

  1. Eleven Madison Park – New York, USA
  2. Osteria Francescana, Modena, Italy
  3. El Celler de Can Roca, Girona, Spain
  4. Mirazur, Menton, France
  5. Central, Lima, Peru
  6. Asador Etxebarri, Axpe, Spain
  7. Gaggan, Bangkok, Thailand
  8. Maido, Lima, Peru
  9. Mugaritz, San Sebastian, Spain
  10. Steirereck, Vienna, Austria
  11. Blue Hill at Stone Barns, New York, USA
  12. Arpège, Paris, France
  13. Alain Ducasse au Plaza Athénée París, Francia
  14. Restaurant André, Singapore
  15. Piazza Duomo, Alba, Italy
  16. D.O.M., São Paulo, Brazil
  17. Le Bernardin, New York, USA
  18. Narisawa, Tokyo, Japan
  19. Geranium, Copenhagen, Denmark
  20. Pujol, Mexico City, Mexico
  21. Alinea, Chicago, USA
  22. Quintonil, Mexico City, Mexico
  23. White Rabbit, Moscow, Russia
  24. Amber, Hong Kong, China
  25. Tickets, Barcelona, Spain
  26. The Clove Club, London, UK
  27. The Ledbury, London, UK
  28. Nahm, Bangkok, Thailand
  29. Le Calandre, Rubano, Italia
  30. Arzak, San Sebastian, Spain
  31. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen París, Francia
  32. Attica, Melbourne, Australia
  33. Astrid y Gastón, Lima, Peru
  34. De Librije, Zwolle, Netherlands
  35. Septime, Paris, France
  36. Dinner by Heston Blumenthal, London, UK
  37. Saison, San Francisco, USA
  38. Azurmendi, Larrabetzu, Spain
  39. Relae, Copenhagen, Denmark
  40. Cosme, New York, USA
  41. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China
  42. Boragó, Santiago, Chile
  43. Reale, Castel Di Sangro, Italia
  44. Brae Restaurant, Australia
  45. Den, Tokio, Japón
  46. L’Astrance París, Francia
  47. Vendôme, Bergisch Gladbach, Germany
  48. Restaurant Tim Raue, Berlin, Germany
  49. Tegui Buenos Aires, Argentina
  50. Hof Van Cleve Kruishoutem, Bélgica

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
La Denominació d’Origen Arròs de València lliurarà dilluns que ve els seus IV Reconeixements Anuals,

La Denominació d'Origen Arròs de València lliurarà dilluns que ve els seus IV Reconeixements Anuals, els quals homenatjaran, una vegada

Cerrar