REQUENA prepara la seua mostra de l’embotit més completa, amb showcooking, tastos, cultura i patrimoni

Avui s’ha presentat en el Mercat de Colón de València la 25 edició de la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena. La localitat prepara nombroses activitats en les quals el pilar principal serà el gastronòmic, que es complementarà amb experiències culinàries, tastos i molt patrimoni. En l’acte de presentació s’ha nomenat Mestre Carnisser a l’actor requenense, Joaquín Climent.

Requena (01/02/2018).- El valencià Comprat de Colón ha acollit avui la presentació de la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, que enguany celebra la seua 25 aniversari i promet ser una de les edicions més experienciales, amb nombrosos actes en els quals el públic assistent podrà ser part protagonista.

L’alcalde de Requena, Mario Sánchez, el regidor de Comerç, José C. Xirivella, i la regidora de comunicació, Mª José Rierol, han anat desgranant totes les activitats d’aquesta Mostra, que se celebrarà del 9 a l’11 de febrer. Entre elles, una de les novetats d’enguany, quatre showcooking dins del propi recinte firal en el qual l’embotit serà el protagonista, i que dirigiran els xefs Juan Carlos Exojo, del restaurant Julio Verne de València, que farà un entrepà de pa fregit amb panceta cuinada a baixa temperatura; Carlos Cervera, del Yantar de Venta del Moro, que cuinarà dues versions d’all arriero i una reinterpretació de les molles de pastor; Mario Padial, mestre repostero col·laborador de diversos restaurants amb estel Michelín, que elaborarà un artifici d’embotit en forma de fuet; i Óscar Montés, creador de les Jornades Gastronòmiques de l’Embotit de Requena, que prepararà un assortiment de snacks de Requena.

Una altra de les novetats d’aquesta edició del 25 aniversari és la col·laboració del reconegut dissenyador valencià Francis Montesinos, que ha creat un davantal per a la Mostra. Cada dia se sortejaran varis d’aquests davantals entre els assistents.

A més, tindran lloc diversos tastos de vi en la seu de Ferevín amb vins dels cellers Latorre Agrovinícola, Unió Vinícola de l’Est, Santiago García Wine Company i Vins i Sabors Ecològics. En el recinte firal, i al llarg de tot el cap de setmana, també hi haurà un tast de formatges, de Foia de l’Església; un tast d’oli, de la almazara Oli-Oli; i dos de cafè, que dirigiran baristas de Reke/Arábikus.

La part gastronòmica es completarà el diumenge amb l’IV Concurs de Cachulí, plat típic requenense, i les tradicionals degustacions en el recinte firal, que es faran mitjançant el conegut sistema de tiquets. Amb ells es podran fer diverses consumicions de les carnisseries de l’Associació de l’Embotit Artesà de Requena, fleques de l’Associació de Forners Artesans del Congret, cellers i els plats més típics de la zona, que prepararà l’Associació de Mestresses de casa Tyrius de Requena. Els tiquets es podran adquirir en la mateixa fira, o a compte en l’Oficina de Turisme de la localitat.

“Amb el bagatge que ens donen 25 anys d’experiència podem dir que aquesta serà la millor Mostra de l’Embotit de la nostra història. Anem a obrir les portes a tots els visitants i a oferir-los nostra major riquesa, la gastronomia, amb l’embotit, el vi de la DOP Utiel-Requena i el cava valencià”, ha comentat l’alcalde de Requena, Mario Sánchez. El Director Territorial de Presidència, Francisco Molina, també present en l’acte, ha destacat el valor patrimonial de l’embotit de Requena, que genera economia, la qual cosa al seu torn ofereix futur i construeix un territori.

Cultura, patrimoni i dos ‘Mestres carnissers’

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de l’actor Joaquín Climent, natural de Requena, que enguany ha sigut nomenat Mestre Carnisser, títol que compartirà amb Mario Sánchez, alcalde de Requena, també nomenat Mestre Carnisser d’aquesta edició.

La cultura serà un altre dels ingredients de la Mostra , ja que la gastronomia es compatibilitzarà amb el teatre i espectacles de cant i dansa al llarg de les tres jornades. Entre les obres que es representaran estarà ‘Cartes d’Amor’, protagonitzada pels actors Julia Gutiérrez-Caba i Miguel Rellán, que tindrà lloc el dissabte 10. Les actuacions de cant i dansa les duran a terme grups locals, i tindran lloc en el recinte firal.

Requena, a més, mantindrà oberts durant tot el cap de setmana els seus principals monuments: les Cuevas de la Vila, la Torre de l’Homenatge i els Túnels, el Tempo de Sant Nicolás, l’Església de Santa María, el Museu Municipal, el Palau del Cid-Museu del Vi, el Museu d’Art Contemporani Florencio de la Font, el Museu de la Seda, FOCAM Foto Casa Museu de Requena i el Museu de la Festa de la Verema.

L’Ajuntament ha posat a la disposició dels visitants que acudisquen amb tren, un servei d’autobusos que connectarà l’estació amb el recinte firal i el centre històric de la ciutat. A més, amb el bitllet de tren, s’obtindran un descompte del 10% en les compres que es realitzen en la Mostra.

La Mostra s’inaugurarà el divendres 9 de febrer, a les 12:00 hores, i romandrà oberta fins al diumenge amb els següents horaris: divendres, de 12:00 a 20:00; dissabte, d’11:30 a 20:30; i diumenge, d’11:30 a 19:00 hores. La Fira es clausurarà amb un homenatge a tots els alcaldes que ha tingut Requena des que es va crear la primera edició d’aquesta cita gastronòmica en 1993. L’esdeveniment compta amb el patrocini de Grup Cooperatiu Cajamar, Generalitat Valenciana, Patronat Provincial de Turisme de València i Renfe, entre altres col·laboradors.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Castelló constitueix l’òrgan que permet participar a les persones majors en la vida municipal

L'alcaldessa, acompanyada de la regidora Ribera, engega un consell sectorial que el seu objectiu és afavorir la implicació d'aquest segment

Cerrar