Rafael Mármol signa els seus llibres en la Fira del llibre de València

Rafael Mármol signa els seus llibres en la Fira del llibre de València

Un any més, del 20 d’abril a l’1 de maig els llibres inunden els Jardins de Vivers de la ciutat amb la celebració de la 52 *Fira del Lliure de València. En aquesta nova edició trobareu al vostre abast més de 80 casetes de llibreries valencianes que exposen un *amplísimo fons de llibres que abraça tots els gèneres,però avui hem vingut a parlar dels de gastronomia i que millor figura representativa d’aquest gènere que Rafael Mármol.
Rafael Mármol, història viva de la cuina a València, cuiner natural d’Alcàsser de Sant Joan (Ciudad Real), criat a Còrdova la terra d i els seus pares ,amb més de 40 anys d’experiència tant dins com fora dels fogons i que després del seu retir dels mateixos va decidir posar a través de les lletres la seua experiència, com a llegat i convertir la seua saviesa culinària en llibres com a “Cuina tradicional valenciana”, “Els millors arrossos del món”, “L’aroma dels guisats” o “La malaltia *celíaca i la seua gastronomia” (escrit al costat d’Agustín Herrera), ara després de l’èxit dels primers llibres, algun dels quals sobrepassa la desena d’edicions, torna a la càrrega amb “Arrossos i *risottos” de l’editorial *Anaya multimèdia i una nova edició de “Cuina tradicional Valenciana” de l’editorial *Samaruc.

En el primer d’ells “Arrossos i *risottos” realitza un recorregut per un dels aliments més importants per a la humanitat com és l’arròs, utilitzat des de les més riques cultures culinàries a les més pobres. En ell es mostrarà a través de les seues receptes el perfecte maridatge amb carns, peixos, hortalisses, fruites, podrem degustar amanides, sopes, *risottos, paelles, arrossos caldosos, postres i un llarg etcètera.

Quant al segon lliure “Cuina tradicional Valenciana” Rafael Mármol, ha seleccionat amb manyaga cadascuna de les receptes escrites en aquest volum. Sabors i aromes que crèiem oblidats, ens transporten ara a una cuina sense artificis on regnen els sabors purs i autèntics de la rebosteria tradicional valenciana.Alacant, Castelló i València proporcionen, en les seues hortes, terres d’interior i mar, els productes que marquen la tradició d’aquesta cuina autòctona Els seus plats són un fidel exponent de la cuina mediterrània; Els seus cuiners i cuineres han sabut traure el màxim sabor a uns plats que, elaborats amb gran senzillesa, són considerats i coneguts a tot el món. Receptes d’amanides, salmorres, arrossos, *veduras, olles, guisats, carns, peixos, caça, mariscs, fruites i dolços conformen les pàgines d’aquest llibre.

A través de la seua elaboració o, millor encara, de la seua degustació, recorreràs la nostra geografia i els seus sabors més genuïns i tradicionals.

El seu autor Rafael Mármol, reconegut xef, després d’una llarga carrera com a professional dels fogons, on destaca el seu pas per la cadena d’hotels S.H. com a xef executiu, Marbre (fundador del Club de Caps de la Comunitat Valenciana i membre d’Euro Toques) ens deixa la seua petjada professional, persona i senzilla, a través de les pàgines d’aquests llibres. Les edicions dels mateixos li sol comportar una labor llarga, en ocasions més de tres anys i mitjà. Temps que passa recorrent pobles i comarques, entrevistant-se tant amb particulars com amb professionals per a deixar una petjada única. Utilitzant una terminologia senzilla i comprensible de tal forma que tant a professionals com al públic en general, puguen realitzar aquestes de receptes, i simplement, posant una mica d’afecte a l’hora de cuinar, es poden obtenir excel·lents resultats. Llibres que els amants de la cuina tindran en els seus fogons «sempre a mà» per a gaudir de la seua textura i sabors.

Rafael Mármol estarà signant llibres els dies 23 en Soriano i Morcillo 24 d’abril en *Cresol i Morcillo, 28 en Morcillo 29 en Morcillo i 30 en *Tirant i Morcillo

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
I València *Beer *Week fira de la cervesa a València

I València *Beer *Week Durant aquests dies, del 20 al 24 d'abril, podem gaudir de la primera edició de la

Cerrar