Peníscola comptarà, abans d’acabar l’any, amb noves dependències per als Serveis Socials municipals

  • L’immoble allotjarà també una nova oficina d’informació turística, ubicada enfront de l’accés al nucli antic

Després de quatre mesos de treballs de rehabilitació en un dels edificis ubicats en el recinte del Centre d’Estudis, l’empresa constructora encara les últimes setmanes de tasca perquè aquest immoble allotge la nou seu dels Serveis Socials municipals. Aquest espai, situat entre les dues platges urbanes de Peníscola, va ser de titularitat estatal fins que l’Ajuntament va subscriure un contracte de lloguer amb opció de compra.

Amb l’aprovació del Pla d’Usos del recinte, que constava de diverses fases, es van posar en marxa les tasques de rehabilitació dels espais dels quals comptava. Primerament, es va dur a terme la construcció d’un pàrquing amb capacitat per a 400 places i, enguany, van arrancar les obres de rehabiltació d’un dels tres edificis. Les tasques es van iniciar el passat mes de juny i s’han concretat en l’adequació dels espais interiors mitjançant una nova distribució per ubicar les dependències dels Serveis Socials, actualment ubicats en l’antic Centre de Primària. Mitjançant l’obra s’ha procedit a l’obertura de l’edifici per donar accés a aquestes dependències des del carrer de Llevant, amb la qual cosa s’aconsegueix la integració en la trama urbana municipal i se situa en un punt estratègic enfront de la zona d’aparcament d’autobusos i vora l’accés al nucli antic de la ciutat. El regidor de l’àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner, durant la visita al desenvolupament de les obres, ha detallat que les instal·lacions “compleixen amb la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i les bores s’expandeixen en una superfície útil de 255 m2, dels quals 179,75 m2 estan destinats a Serveis Socials i 75,25 m2, a una nova Oficina d’Informació Turística, aprofitant la ubicació estratègica”.

Les obres van ser pressupostades a través de romanents de Tresoreria de l’any 2016, com a inversions financerament sostenibles. És per aquest motiu pel qual han d’estar acabades abans del 31 de desembre de 2018. L’import de licitació va ser de 318.793,86€ i, finalment, es va adjudicar a l’empresa RAVI obras, transportes y excavaciones SL per un import de 229.832,93€. Aquesta diferència suposa una disminució d’un 28%, la qual cosa es tradueix en un estalvi de 88.960,93€.

“En acabar aquesta rehabilitació quedarà per ubicar el nou Ajuntament en l’edifici principal i la nova central de Policia Local, compresos també dins del Pla d’Usos del recinte del Centre d’Estudis”, ha afegit Forner.

L’alcalde, Andrés Martínez, durant la visita a les obres de rehabilitació ha destacat “l’esforç d’estalvi de totes les regidories per comptar amb romanents i poder dur a terme inversions com aquesta, que podrien haver-se multiplicat si no fora per la llosa de les sentències urbanístiques a les quals l’administració local ha hagut de fer front a conseqüència de les males pràctiques de governs anteriors de l’esquerra en la localitat”, en aquesta línia ha apuntat que els dos edificis que es projectaran per a les pròximes anualitats “podrien estar ja fetes; el deute heretat ens ha fet ralentitzar la inversió i la conversió del Centre d’Estudis, però amb eficàcia en la gestió, hem aconseguir dur ja endavant les dues primeres grans obres en aquest entorn”.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
La comunitat científica mundial s’ha acomiadat del Gran Quilo

La comunitat científica mundial s'ha acomiadat del Gran Quilo, l'últim objecte físic usat com a patró de mesura, i han

Cerrar