El Palmar va celebrar el dilluns el vuitè concurs de «all i pebre» tradicional

Jose Cuñat | Vint-i-cinc equips van participar en la vuitena edició del concurs de all i pebre que es va celebrar dilluns passat s en la pedania valenciana del Palmar perseguint l’honor de realitzar el millor guisat d’aquest plat tradicional valencià.

Els participants van competir en igualtat de condicions (tots van comptar amb els mateixos ingredients i van cuinar en perol de ferro colat) elaborant el guisat davant l’atenta mirada dels quals cada any acudeixen a la plaça La Sequiota para, posteriorment, degustar les elaboracions. El jurat, compost per professionals del sector,va fer públic el seu veredicte triant al restaurant Racó Meliana com a guanyador de la vuitena edició del concurs de «all i pebre». Picanterra de Cullera va quedar en segon lloc, mentre que Quiques del Palmar va quedar tercer. Joan Baldoví va ser l’encarregat de lliurar els premis.

El all-i-pebre (‘all i pimentón’ en valencià) és un plat típic valencià nascut en les ribes de l’Albufera de València (L’Horta Sud), molt prop de la ciutat de València.

Per a la seua elaboració s’efectua en una cassola de fang o una paella de fons gruixut, perol de ferro colat,

Es posa l’oli a calfar, quan estiga ben calent s’aparta i es tiren els alls és per a evitar que es cremen de seguida, quan baixe la temperatura es torna a posar al foc i quan estiguen sofregits es posa el pimentón es remou i immediatament i s’afig un got d’aigua.

Quan comence a bullir s’afigen les creïlles i les anguiles un grapat de cada cosa, així ja està barrejat i se li afig mes aigua, sense que arribe a cobrir del tot, és a dir que sobreisca alguna puntita de creïlla.

És molt important chascar les creïlles, perquè el brou quede espès de les puntitas que es trenquen. De totes maneres en finalitzar la cocció picar els alls que has tret al morter i li afiges un tros de creïlla ja cuita es pica bé i s’afig al guisat.

Existeix una altra varietat que substitueix la creïlla per pa que de la mateixa manera s’encarreguen d’espessir el guisat.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Pròtesi de mama: quina grandària

Doctor Mira Especialitzat en Rinoplàstia, Mamoplastia i Otoplastia amb més de 30 anys d'experiència Des que va començar l'era dels implants mamaris

Cerrar