Marvi, Casa Cent Durs i Els Tendes, guanyadors dels ‘III Premis Cacau d’Or’, amb els quals Amstel reconeix els millors esmorzars de la Comunitat

· Els ‘Premis Cacau d’Or’ van nàixer en 2015 de la mà de Amstel per a recolzar a la gastronomia valenciana i al sector de l’hostaleria. Des de llavors, es mantenen actius gràcies al treball de la Comunitat #CulturaDelAlmuerzo, liderada pel crític i agitador gastronòmic Paco Alonso.
· El pol de formació i innovació gastronòmica Vés-los i Vents, ha acollit la gala de la seua tercera edició, en la qual han participat el President dels Corts, Enric Morera, i el Regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, evidenciant el suport institucional a aquesta iniciativa.

· Amstel posa en relleu amb aquests guardons la cultura de l’esmorzar valencià, un fet diferencial en la gastronomia espanyola, que ofereix un nou moment de consum als hosteleros i que acosta productes i receptes arrelades en la tradició culinària de la Comunitat als consumidors.

València, 27 de novembre de 2017

L’esmorzar valencià no té rèplica en cap altra autonomia espanyola. No obstant açò, representa a la perfecció l’essència de la dieta mediterrània, amb productes com les olives, la salmorra o l’emblemàtic cacau del collaret. Però açò és només per a obrir boca, després ve un festí interminable de propostes arrelades en el territori, que acaben amb el cafè i que sol anar acompanyat de cervesa. Tot un ritual que Amstel va voler posar en valor en 2015 amb una sèrie d’iniciatives que incloïen els ‘Premis Cacau d’Or’, uns guardons amb els quals reconèixer als millors esmorzars de la Comunitat.

“Sempre hem recolzat a la gastronomia i hostaleria valencianes perquè és el natural per a Amstel, som l’única cervesa de marca que s’elabora a la Comunitat i estem presents en uns 26.000 punts de distribució. Aqueixa penetració ens ha permès ser partícips del fenomen de l’esmorzar valencià”, ha apuntat Alejandro Rodríguez, responsable de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya en Llevant, en el lliurament de la tercera edició d’aquests guardons. “Precisament, ser conscients que aporta un moment de consum extra als hosteleros i que connecta als valencians amb la seua tradició culinària ens va portar a arrancar un moviment de reconeixement del Esmorzaret que segueix viu”, ha assenyalat Rodríguez, agraint el treball que en aquest sentit ha realitzat la Comunitat #CulturaDelAlmuerzo, liderada pel crític i agitador gastronòmic Paco Alonso.

Un moviment que ha aconseguit recaptar el suport institucional, plasmat en la participació del President dels Corts, Enric Morera, i del Regidor de Comerç del Ayto de València, Carlos Galiana, en la gala de lliurament de la III edició dels ‘Premis Cacau d’Or’ celebrada en el Vés-los i Vents, pol de formació i innovació gastronòmica.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de destacats representants de l’hostaleria valenciana, que han pogut gaudir del showroom ‘L’esmorzaret, ànima de la dieta mediterrània’. Tot un homenatge a aquesta tradició on els assistents han pogut catar els seus productes gastronòmics estel, com les olives de Verdú o el ‘Cacau del Collaret’ de Toni Montoliu. També han participat amb les seues elaboracions el Gremi de Forners de València, l’oli d’oliva verge extra del Projecte Diània (Beniarrés), l’Associació Gastronòmica de L’Alcúdia, les tradicionals ‘Cocs De La Safor’ de Pepe Cotaina (Oliva) i el restaurant La Mar Salà, al costat de signatures com a Pernils Castro i González, de Guijuelo (Salamanca); Formatges Foia de l’Església, de Requena; i les ostres de la Comunitat Valenciana. A més, el mestre heladero Pepe Tormo de la Vall d’Uixó, ha presentat un nou gelat elaborat amb Amstel Ore

LA MILLOR TRADICIÓ DEL ESMORZARET REPRESENTADA PELS TRES GUANYADORS DELS ‘PREMIS CACAU D’OR’ 2017

Des que al novembre de 2016 es van lliurar els guardons de la segona edició dels ‘Premis Cacau d’Or’, els membres de la Comunitat virtual #LaCulturaDelAlmuerzo, han visitat centenars de locals en tota la Comunitat a la cerca de grans representants d’aquesta tradició gastronòmica, a voltes de manera independent, unes altres en excursions i visites grupales. Uns mesos de recerca sobre el terreny en els quals han anat emetent les seues qualificacions i que han servit per a escollir als guanyadors de la tercera edició d’aquests guardons.
Un palmarès en el qual han volgut reconèixer la tradició però també el mestissatge, com altres cultures gastronòmiques s’integren en l’esmorzar típic valencià. És el cas de Marvi, tot un referent a València per als amants de la cuina gallega que, no obstant açò, ha sabut adaptar-se perfectament al esmorzaret, incloent la seua especialitat, el ‘Polp a feira’, el lacón o les creïlles gallegues entre el menú i oferint com a alternativa al tradicional cremaet una espectacular ‘Queimada amb conxuro’.

El segon reconeixement és per a Casa Cent Durs, d’ambient i sabor genuïnament valencians. Amb receptes tradicionals i abundants, la seua proposta compta amb l’atractiu extra d’un local situat en plena horta de Borbotó. Açò li permet oferir un entorn que transporta als comensals a una altra època i que els ajuda a establir una connexió directa amb els orígens d’aquesta tradició culinària, el esmorzaret que practicaven els treballadors del camp per a reposar forces en els durs matins de treball.

Finalment, els Premis Cacau d’Or 2017 han viatjat a L’Almàssera per a reconèixer en Els Tendes – situat en una de les antigues tendes de les quals pren el seu nom aquest bar-restaurant i el peculiar barri en què s’assenta – el respecte a la tradició. El local completa aforament els caps de setmana amb una oferta humil, a preus populars i que segueix rigorosament els passos del ritual de l’esmorzar valencià. Tapes típiques de esgarraet, els tellines, clotxines i caragols s’ofereixen com a acompanyament d’entrepans de Blanc i negre, Llomello amb faves o Almussafes, entre altres propostes, maridadas amb cervesa.

Aquests tres restauradores se sumen als reconeguts en 2015, Rausell (València), Ca Pere (Nules), La Pascuala (València), La Pèrgola (València) i Bar Polígon (Dénia), així com en 2016, El trosset del mitjà (València), Bar Kiosko (València) i La Mar Salá (Cullera).

En la seua tercera edició, els guardons creats per Amstel segueixen apostant per demostrar que la gastronomia és molt més que la innovació de l’alta cuina, trobant en els ingredients i entorns autòctons, en les preparacions populars i tradicionals, així com en la integració de diferents cultures culinàries, gran part de la seua força. Un exemple és el esmorzaret que cada dia practiquen milers i milers de valencians, i que l’any que ve tornarà a comptar amb els Premis Cacau d’Or per a reconèixer als seus millors representants.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Vintena edició de la Japan Weekend el Màniga a València

Jose Cuñat, Sara Cuñat | València va celebrar la vintena edició de la Japan Weekend el seu saló del Màniga

Cerrar