Maridando amb cerveses Ambar en El Magatzem de València

Maridatge, l’art d’acompanyar. La passada nit vaig poder acudir a un maridatge amb la cervesa Ambar cerveceros des de 1900 quan el seu primer mestre, Charles Schlaffer va elaborar dues cerveses, una tipus Pilsner i una altra tipus Dunkel.

En el tast es van donar a conèixer quatre cerveses Ambar, Ambar especial, Ambar export,Caesaraugusta i Ambar roja, amb diverses propostes gastronòmiques.

La cervesa Ambar especial és el seu vaixell almirall, un producte extret de l’ordi per a prendre freda, equilibrada, amb un color ambarino, color ore cristal·lí, d’ací el nom de la cervesa, a causa del torre mitjà dels malts, amb un sabor quasi a galetes. Elaborada amb ordi i llúpols selectes, fermentada a baixa temperatura i madurada lentament per a aconseguir un cos i aroma perfectes, en nas donaria aromes a cereal dolç, amb cos, amb un amarg molt subtil, acabant amb notes a cereal molt agradables, una Lager.

Ambar export Amb tres malts doble període de fermentació i lenta maduració en celler per a aconseguir una cervesa amb més cos, més sabor i més caràcter. Una torrada excepcional, vermellosa, rica en matisos aromàtics i amb una escuma extra cremosa. Una cervesa amb una personalitat marcada i 7 graus d’alcohol. Guanyadora de la medalla d’or del World Beer Challenge 2015 i 2016.

Ambar Caesaraugusta el blat és l’alma mater . El procés de doble fermentació a alta temperatura li confereix turbidez natural, frescor i un punt especiado, aconseguint una cervesa de blat suau al paladar. Conserva l’aroma dolça del cereal torrat, sense entelar els tons fruiters i un lleugeríssim fons àcid.
I hem deixat per al final d’una forma premeditada la Ambar roja. Amb un estil Lambic d’edició limitada dins de la Col·lecció Ambicioses de Ambar. De fermentació espontània i llevat salvatge, és una cervesa d’estil lambic de cireres àcides de color roig. Sabors dolços i àcids amb final d’herbes aromàtiques, és ideal per a degustar en postres per les seues aromes i una evolució de matisos que no deixen indiferent.

Aquestes van ser les cerveses presentades i que van deixar, mai millor dit, un bon sabor de boca. Dos aspectes em van arribar a sorprendre. D’una banda el sabor de les cerveses, no es per què no les tenia situades amb el sabor que em van servir i que com dic van sorprendre i d’altra banda el lloc on van ser servides “El Almacen” gestionat per Raimón Moreno i que tinc la intenció de descobrir al costat de la seua nova cuina rústica. Dins de la seua cuina pública o professional, emmarcant-la, potser, en una cuina d’autor, en la qual es fonen les característiques regionals amb mètodes i innovacions pròpies creador, amb un punt de referència constituït per la cuina tradicional o internacional revisada, divertida i adapta al seu gust.

El primer maridatge es va realitzar amb un cruixent d’ensalada russa, un plat fresc i lleuger i una Ambar especial, servida en copa italiana. La cervesa, sense desmerèixer, de batalla i versàtil, combinada amb un plat “de batalla” l’ensalada russa, conforme es coneix en el nostre país, creïlla, carlota i un fort sabor a tonyina, de l’oli de la qual s’elabora la maionesa que porta incorporada, acompanyada amb una escuma d’adobats per a refrescar en boca i presentada amb un format diferent, un cucurutxo que va donar un toc fàcil a l’hora de menjar.

El segon plat servit van ser unes tallarines de parmesano amb gel de gemma i panceta maridada amb una Ambar roja que li va venir a tomb pel seu sabor, que recordava, als vins espumosos italians amb notes fruiteres, la cirera i un harmònic i suau sabor. L’última de quatre fins al moment, creació Ambiciosa d’Antonio Fumanal i el seu equip, que va fer que el llúpol li donara aroma més que amargor, una cervesa que naix de dues, una fermentada amb llevat salvatge, potent i fosca i una altra més clara i suau i de perfil menys amarg, per a compensar, semblada a una cervesa Lambic. La combinació al costat de la cirera àcida és inesperada, fresca, divertida i equilibrada. Dulzor i amargor aromàtic destacant la cervesa sense notar el grau alcohòlic que és de 6,7 graus. Combinada amb un plat de formatge i una forma d’entendre la carbonara, gemma, parmesano i panceta, segons paraules de Raimon un xicotet artifici de la carbonara, unes tallarines realitzades amb formatge, amb semblances a la pasta real, acompanyat amb un gel de gemmes, cuines a 68 graus per a aconseguir textura.

Cocochas amb pil-pil de pissarres, maridada amb una Ambar Caesaraugusta va ser la tercera proposta. Una cervesa tèrbola creada per a la expo de Saragossa. elaborada amb blat de 5,2 graus vetlada una cervesa amb segona fermentació en botella alta, amb records a espècies, com la nue moscada,plàtan i pinya servida en una copa oberta per a obtenir aromes des del principi. Una cervesa per a un consumidor nacional, pel tipus de clima i costums.

Juntament amb la cervesa Ambar export de doble fermentació i triple malt. Es va servir, entranya de vaca amb crema de maiz fumat. Els tres pipos de malt que componen la cervesa, donen un color torrat, rogenc i consistent, una cervesa que s’hauria de prendre mes calenta en copes semblants a les quals se serveix el conyac per ser d’alta graduació. Amb una olor al que estem més acostumats al fet que faça olor la cervesa. L’entranya amb tall argentí, una carn, que si malament cuina és dura, va estar ben treballa i tendra, amb una crema de maiz fumat, molt gust a maiz i potència del fum, amb una mica de ceba fregida per a la part cruixent.

Per a tancar aquest tast es va tornar a la cervesa Ambar roja, a l’hora de servir les postres, tot un encert per la seua mescla amb cirera i el plat que la va acompanyar xocolata, vainilla i cirera, un brownie amb sucre mascabada o moscabada, natural orgànica i amb molts matisos aromàtics, de canya integral no refinada, originària de les Illes Maurici. Amb un color marró fosc i una gran quantitat de melassa, la qual cosa li dóna un gust molt particular així com una textura pegajosa. Un brownie molt mantecoso, amb crumble de canyella i cardamomo amb una melmelada de cirera, amb sucre i reduïda simplement sense complicacions. Trobant d’aquesta forma el sabor de la cirera en la cervesa

Tot un encert

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
‘Dragolete’, nova mascota de les activitats infantils del Museu de la Catedral de València

El Museu Catedral de València compta amb un nova mascota 'Dragolete', un drac benèvol que acompanyarà totes les activitats de

Cerrar