Les terrasses d’estiu faran el seu agost: la perspectiva de creixement arriba al 40% a València

· Segons dades de ElTenedor, aquest creixement es dispara en zones costaneres mentre que a Madrid o Barcelona l’augment és més moderat, entorn del 30%

· El tiquet mitjà més consumit se situa en els 35€ i la cuina mediterrània i els plats freds com el tartar o el ceviche són els estels de la temporada

· Les terrasses més reservades són les que es troben en hotels, les que tenen bones vistes i les denominades “anti-estrès”, aquelles que ofereixen tranquil·litat en les grans ciutats

· Terrasses com a Vinícoles by Raul Aleixandre o El Cus, són algunes de les més demandades aquests dies

L’estiu és sinònim de bon temps, eixir de terrasses, de canyes amb els amics i de bona gastronomia a l’aire lliure, així ho demostren les dades de ElTenedor que indiquen que les reserves online en els restaurants amb terrassa estan creixent de mitjana un 40% durant els mesos de maig i juny i s’espera que aquest creixement es mantinga fins al final de la temporada estival. Les altes temperatures i els dies més llargs animen a eixir i a gaudir, especialment en les zones de costa on el creixement s’ha disparat i sopar amb vista al mar és una de les activitats favorites de l’estiu.

Més terraceo a València, Màlaga i Balears

Ciutats com Màlaga han vist com les reserves en restaurants amb terrassa han augmentat més d’un 80% i en zones com a Balears, destinació turística habitual d’aquestes dates, s’han quadruplicat. El creixement també s’ha deixat notar en les grans capitals, encara que d’una manera més moderada, en ciutats com Madrid o Barcelona on aquest tipus de reserves en terrasses s’ha incrementat prop d’un 30%, a València en un 40% i a Sevilla en al voltant d’un 50%.

Triomfen les terrasses en hotels i amb tiquet mitjà de 35€

Quant al tipus de terrasses preferides per a aquestes dates, destaquen aquelles que estan situades en hotels i que compten amb bones vistes, ja siga al mar, a la muntanya o a les zones més boniques de la ciutat. A l’interior, els usuaris es decanten per les “anti-estrès”, aquelles que ofereixen tranquil·litat dins de les grans ciutats. Respecte al tiquet mitjà, les més reservades són aquelles que tenen un tiquet mitjà d’uns 35€, superior al de consum habitual de restaurants que se situa entre els 25-30€.

Sopars lleugers i amb amics
Aquest estiu els usuaris es decanten per eixir a sopar en una terrassa i preferiblement amb amics, ja que el terraceo es considera també un acte social. Respecte al tipus de menjar, torna a triomfar la cuina de tall mediterrani i les propostes de pica-pica o tapeo, ideals per a compartir entre amics, en parella o en família. Els plats lleugers i freds com les tradicionals amanides o gaspatxos i els sofisticats ceviches o tartar són els més demandats durant aquestes dates per a gaudir principalment en sopars, ja que amb la pujada de les temperatures les també augmenten les reserves per a sopar fora de casa en una terrassa.

Top 5: les terrasses més reservades

En el Top 5 de les terrasses més demandades pels usuaris de ElTenedor ens trobem AMB:

VALÈNCIA
Vinícoles by Raul Aleixandre
El Cus
Ampar
Alejandro del Bou
Contrapunt Els Arts

Les previsions per a les pròximes setmanes indiquen que les reserves en restaurants amb terrassa seguiran augmentant durant el mes de juliol i agost, especialment en les zones costaneres on el sector de l’hostaleria viu la seua temporada alta.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
El Trofeu SM La Reina celebra la seua XIX edició del 29 de juny al 3 de juliol amb alt nivell en el mar

La XIX edició del Trofeu SM La Reina calfa motors en el Real Club Nàutic de València. La que és

Cerrar