Les ciutats ja poden presentar les seues candidatures per a succeir a Huelva


La ciutat de València estaria avaluant la possibilitat de presentar la seua candidatura al títol de Capital Gastronòmica per a 2018. Segons el  mitjà, citant fonts municipals, la primera tinent d’alcalde Sandra Gómez, responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i regidor de Turisme, hauria compartit amb diferents persones la intenció de potenciar la gastronomia com a destinació turística. La capital de la Comunitat Valenciana va presentar la seua candidatura per a les cites de 2014 i 2015.
Els alcaldes de les capitals de província espanyoles i altres ciutats de rellevància gastronòmica, han rebut la invitació per a participar en el guardó “Cabdal Espanyola de la Gastronomia 2018” que reconeix a la ciutat espanyola que més haja destacat en la promoció del turisme gastronòmic, la defensa de la cuina tradicional i la difusió dels productes agro-alimentaris de qualitat.

Les ciutats, amb el respatler dels governs de les seues respectives comunitats autònomes, disposen de 3 mesos per a elaborar el seu Dossier de Candidatura que continga una proposta de programa d’esdeveniments gastronòmics a desenvolupar durant 2018. El termini d’admissió de candidatures finalitzarà el pròxim 1º d’Octubre. La ciutat triada s’anunciarà el 17 d’Octubre encara que iniciarà el seu “mandat” el 1º de gener de 2018 i serà presentada oficialment el 18 de gener, en el stand de CEG en FITUR.

L’elecció és a càrrec d’un jurat de destacats professionals del turisme (Turespaña, FITUR, Confederació Espanyola d’Agències de Viatges, Institut de Qualitat Turística Espanyola), l’hostaleria (FEHR, Assaboreix Espanya, Euro-Toques Comunitat Europea de Cuiners, Cercle de Restaurants Centenaris, Joves Restauradores i Associació Restaurants de la Bona Taula), la comunicació (periodistes turístics de FEPET), així com representants institucionals del Ministeri d’Agricultura i de Turespaña.

“Les ciutats que han ostentat el títol de Capital Espanyola de la Gastronomia han comprovat com es convertien en un centre turístic d’interès, incrementant notablement el nombre de visitants, tal com reflecteixen les estadístiques. Les sis ciutats que han sigut Capital, des de Logronyo on va arrancar aquest guardó en 2012, fins a Huelva, vigent Capital, han millorat les seues estadístiques turístiques i s’han convertit en ciutat de moda. Est és el millor balanç de la Capital: generar més turistes i més promoció per a la ciutat triada” ha valorat Mariano Palacin, President de FEPET (Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme) que juntament amb FEHR (Federació Espanyola d’Hostaleria) encoratgen i organitzen aquest certamen. Per la seua banda, des de FEHR, l’organització que agrupa a tots els hosteleros espanyols, valoren: “l’hostaleria dóna treball a més de 2 milions de persones. La variada oferta gastronòmica, l’hospitalitat i el servei dels nostres bars i restaurants són les raons més poderoses que animen al fet que els turistes vengen a descobrir Espanya, ja que la cuina els permet viure una experiència única i inoblidable que compartiran al seu retorn. La cuina és la més atractiva i contundent forma de promoció del turisme espanyol”.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Lourdes Bernal:“el fracassat model de participació ciutadana de Ribó rep la punta amb la dimissió de Peris” 

“Tres mesos després d'haver-se votat els projectes del segon procés de pressupostos participatius d'inversió en barris, Ribó ha sigut incapaç

Cerrar