Les Cerveses del Mercat by BWK acullen la taula redona sobre les cerveses envellides en barrica, com els vins

Les Cerveses del Mercat by BWK acullen la taula redona sobre les cerveses envellides en barrica, com els vins i reuneix a experts del sector per a presentar My Name Was Barack de la valenciana Zeta Beer, Brewer´s Desire de Timmermans i Chimay Grand Rérserve 2015. I és que Les cerveses s’envelleixen en barriques des de fa segles. Una tècnica en desús que la nova ona de la cervesa està retornant als nostres dies

En la taula van estar xarrant sobre les Cerveses:

Paco Valls (Bierwinkel)
Manuel Fuentes( Zeta)
Rubén Granat(Coviñas)
Jonathan Martin ( Timmermans)
Alejandro Jardel (Bierwinkel)

My Name Was Barack: Cervesa Modernament Envellida
La microcervecera valenciana Zeta estrena un lot limitat de My Name Was Barack, una Barley Wine de 10,5% ABV envellida sis mesos en barriques de vi negre de Requena.

Un estil complex i licoroso amb una considerable càrrega d’alcohol que no apareix en boca però sí en el cap. Vermellosa, de carbònic tènue i rica en matisos. S’aprecien els malts i el vi negre que va contenir la barrica. Una cervesa curvilínia, equilibrada, carregada de l’amarg resinoso del llúpol Chinook. Parlem de My Name Was Barack, la primera cervesa envellida en barriques de roure dels valencians de Zeta.

Sis mesos madurant, arredonint-se, adquirint els tons aspres de les begudes añejadas. La primera de la sèrie de cerveses d’edició limitada que la micro llança al mercat. Només ixen 1.000 litres d’aquestes Modernly Aged Beer Sèries, cerveses modernament envellides. Una American Barley Wine contemporània treballada amb tècniques d’antany, que pren el seu nom, com la nova sèrie, d’una figura que ja habita en la frontera entre present i passat.

Les cerveses amb un temps de guarda en barriques de fusta tenen una tradició immensa. Una forma de treball que arriba als nostres dies a través de xicotets semilleros d’arrelament cervecero. Són mítiques les lámbicas d’origen belga confeccionades amb solera. Les Scotch Ale, Stout, Old Ale que, a més de passar per la barrica, els britànics feien (i fan encara avui) ascendir des dels xicotets toneles de forma mecànica. Com els alemanys de Bamberg, que tradicionalment serveixen els seus Rauchbier fumades, directament des de cask de fusta per gravetat.

La indústria va portar l’homogeneïtat. I amb ella, el desús de les tècniques tradicionals. Han sigut els americans, amb la seua renovada febre per la cervesa craft, els qui han trepitjat l’accelerador de les afinitats entre fusta i cervesa. Es treballen barriques de whisky (Peat, Bourbon, Islay, Speyside, Highlands…), tequila, cognac, rom, va venir (negre, blanc, Sauternes, Porte, Madeira, Jerez)… Les possibilitats acaben amb la imaginació. També han aparegut les xips de diferents fustes, per a añejar de forma ràpida i econòmica. Però no arriba ni des de lluny als perfils que ofereixen les barriques.

Són pocs elaboradors els que treballen cerveses amb pas en barrica en sòl peninsular. Amb prou faenes un 7% d’entre les més de 700 marques que operen en l’actualitat. Zeta, amb aquesta nova sèrie de cerveses, es col·loca al capdavant de la recuperació de processos històrics dins del panorama cervecero. Compte ja amb un parc d’1.350 litres de barriques de vi negre procedents de la cooperativa Coviñas, establida a Requena. Les pròximes seran de Jerez. La intenció, anar creixent amb fustes treballades a Espanya, de begudes d’origen tradicional. Han sigut els primers a incorporar-la a la Comunitat Valenciana. Amb un ull en el retrovisor per a elaborar les cerveses del futur.
MY NAME WAS BARACK
——————
10,5% ALC. Vol. – 100 IBU
Cervesa estile American Barley Wine (envellida 6 mesos en barriques de vi negre)
Malts: Pilsen, Munich, Special W, Caraamber, Caramunich
Llúpol: monovarietal Chinook

Brewer´s Desire de Timmermans:
Aquesta cervesa 100% de malt (malt clar i malt lleugerament torrada) s’elabora amb llúpol envellit i bullit durant un llarg període de temps. En la cuba de refredament, s’afigen diferents llevats provinents de la regió de Pajottenland, que van ser aïllades i conreades. Així mateix, els famosos Brettanomyces també entren en acció i exerceixen la seua labor secreta i misteriosa. Aquesta cervesa única es deixa macerar durant dos anys en barrils de roure abans de ser embotellada, sense filtrar, per a ser sotmesa a una segona fermentació amb el mateix llevat. En nas ressalten les aromes a tòfona, roure, fumat i Brettanomyces.
En boca és seca, dolç, amb un toc de xocolata amarga fondant, i una acidesa similar a la del xampany. Alc. 7,5 % vol.
Medalla d’or del prestigiós Brussels Beer Challenge 2016.

Chimay Grand Rérserve 2015:

Cervesa trapense d’edició limitada 2015, envellida en barrica de fusta nova, és una excepcional cervesa amb una triple fermentació i maduració perllongada en barrica.
No filtrada, no pasteuritzada, aquesta cervesa presenta un sabor redó a fusta inimitable, Alc.10 % vol.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
XXXI Concurs de declamació infantil en llengua valenciana en llaor a la Mare de Deu dels Desamparats veredicte del jurat

Reunit el Jurat del XXXI Concurs de Declamació Infantil i Poesia en Llengua Valenciana en honor a la Mare de

Cerrar