L’Ajuntament acaba l’ampliació en una parcel·la de 1.750 m2 del pati del Max Aub i hi instal·la horts escolars

És un projecte triat per la ciutadania en els pressupostos participatius de 2016

L’Ajuntament de València ha encetat les obres finals per ampliar les instal·lacions del CEIP Max Aub, tal com han reclamat des de fa molts anys les famílies de l’alumnat del centre educatiu. De fet, este projecte va ser votat majoritàriament per la ciutadania en el procés participatiu per triar les actuacions municipals que s’havien de fer el 2016 amb els 7 milions que va designar el Govern de la Nau com a pressupostos participatius per a inversions als barris.

             Potser allò més significatiu és la instal·lació d’una zona d’hort escolar, amb una dimensió de 120 metres quadrats, dins de la parcel·la que en total compta amb 1.750 metres quadrats de grandària. A més, es plantaran vuit exemplars Morus alba “Fruitless” de 16-18 centímetres de perímetre de tronc per configurar junt als arbres del límit sud de la parcel·la una zona d’albereda, que drene les aigües a través de la pròpies terres morterenques.

 D’altra banda, es completarà la tanca del centre que ja s’havia iniciat en una actuació anterior, substituint la tanca de simple torsió existent per una nova que compleix les condicions de tancament escolar.

S’executarà, també, una pavimentació lleugera recollint l’antic carrer que separava al col·legi de la seua parcel·la d’ampliació, fins al límit que defineix l’antiga sèquia que passava pel terreny.

Totes estes actuacions configuraran una ampliació del pati del col·legi que comptarà amb un total de 1.450 metres quadrats. A més, es reservarà una zona del solar per a instal·lar horts urbans en el futur.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha dit que “després d’una primera fase feta en 2016 ara acabem de posar en valor i dignificar l’escola després de tants anys de reivindicacions per part de la direcció del centre i dels pares i mares del centre”.

Amb l’actuació municipal, que compta amb un pressupost de 81.065 euros (als que cal sumar els 59.872 euros de la primera fase), “adeqüem completament el pati i el dignifiquem amb unes instal·lacions com es mereix este centre públic”, ha afirmat Campillo.

“Les famílies d’este centre educatiu havien proposat la utilització del solar de l’actuació per organitzar activitats d’aprenentatge i alleujar les mancances d’espai del centre, per exemple a l’hora d’acollir activitats esportives o lúdiques per a l’alumnat. Amb esta actuació donem resposta a eixes necessitats”, ha explicat Campillo.

La comunitat educativa del CEIP Max Aub ha reclamat des de l’any 2000 l’ampliació del centre al solar annex, que des de la seua expropiació havia passat de ser un hort en producció a un espai degradat utilitzat com abocador sense control. Ara, però, l’actuació municipal permetrà que l’alumnat del centre dispose d’un espai digne amb diverses funcions possibles, com ara l’organització de festes escolars i activitats esportives o la realització d’activitats d’hort escolar de forma segura.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Palmera urbanitza els terrenys destinats a la construcció del nou col·legi amb ajuda de la Diputació

El municipi de Palmera ha procedit a la urbanització dels terrenys que albergaran el nou col·legi de la localitat, i

Cerrar