La Ferrera, restaurant

Jose Cuñat | La meua tellerina. D’aquesta forma definiria les meues aventures per la Ferrera, restaurant de relativa nova creació, situat en la platja de Pinedo. Un encert absolut en la seua cuina, dirigida per la Xef  Chabe Soler (cuinera i copropietària juntament amb la seua germana Lola) i amb un ampli bagatge professional culinari.

A amb prou faenes uns metres del passeig marítim situat al costat del port, un antic berenador, ha sigut transformat en un elegant i conspicu restaurant fóra del *conceptismo. Decorat de forma exquisida i coherent, per a oferir una àmplia oferta gastronòmica de cullera, amb típics plats de la regió i una cuina mediterrània, amb un toc personal eixit dels *atrezos, *utilería i fogons del lloc. Amb una cuidada presentació, que fan que menjar o sopar a València siga un motiu per a evadir-se de la ciutat.

Lola Soler *maître i germana d’Isabel, afable i  condescendente amb la seua conversa i tracte, procedent de “La *Deua”, ens comenta la seua nova proposada culinària per al restaurant. Un menú clàssic de la zona costanera i receptes vernacles reinventades, pel tipus de comensals que els visita i una cuina adaptada i mediterrània acoblada al gust dels valencians.

Em crida l’atenció, almenys a primera vista, veure que en principi, la presència en el local és tota femenina, des de les cuines fins a les cambreres, atentes en el seu treball. Potser la resposta la trobem en la seua pàgina web, quan, segons comenta Lola:
“La *Ferrera” és un homenatge a les dones de la nostra família, una figura femenina, de caràcter marcat, que tant han influït en les nostres vides. La *Ferrera, el sobrenom de la meua Mare

Amb una línia tradicional i clàssica modificada, intenta tenir el millor producte al seu abast i *maridándolo de la millor manera, com hem comentat, per a tenir una extensa carta, en la qual destaquen sobretot els arrossos “*oryza *sativa” Paella Valenciana: Paella de Marisc Paella d’Ànec, *Boletus i *Foie, Paella de Verdura Arròs roig de periquitos” Arròs a Banda ,Arròs del *Senyoret ,Arròs amb llamàntol *Meloso de Sèpia, Gambes i Carabassa, Arròs amb carabiners, *Arròs *Passetjat (Arranjament d’Arròs Al Forn)i *Melosos com: *Meloso de Galeres ,*Meloso de Cranc, *Meloso d’Ànec, Bolets i *Foie *Meloso de *Jabali i Tòfona o les *Fideuá; d’ànec, *boletus i *foie *Fideuá de Verdures *Fideuá de Marisc *Fideuá d’Ànec i *Foie .

En aquesta ocasió vam ser complimentats amb el “Menú Migdia”, de 18 euros, beguda no inclosa, que em va semblar extraordinari pel seu equilibri en qualitat i en quantitat i que se serveix de dimarts a divendres.

Entrants:

– Bunyols de bacallà. Encara que no estaven en el menú van ser servits perquè els comensals entorn provàrem, Amb un accentuat sabor al peix que ho compon, com ha de ser i molt *esponjosos. Extraordinària qualitat en el plat i els components

– *Tosta amb albergínia fumada, ou, i salsitxó ibèric. Amb un destacat sabor a brasa molt saborós al paladar, va ser un altre dels destacats en les viandes servides, molt complementades les textures dels ingredients que la componien i un rovell d’ou a “punt de pomada” molt encertada

– Molles de botifarra. Suggestives amb el rovell de l’ou líquid preparat per a la mescla amb els altres condiments.

– Clòtxines *Thai. Potser el plat que menys em va agradar, possiblement per estar acostumat als sabors de platja valencians i al gust de les *clóchinas fetes de forma senzilla. El menjar *thai se sol caracteritzar per ser molt *picante, cosa que en aquesta ocasió, almenys per la meua banda, es va tirar a faltar.

– Arròs *meloso de *carrillada i bolets. *Sapidez, sabor, gust, paladar, sensació digne del més *sibarita Servit en cassola de fang al centre perquè cada comensal se servisca la ració desitjada, tot un encert que *personalmenen m’encanta, comptant amb l’encert en el punt de l’arròs i el seu sabor.

Quant a les postres provem tres plats diferents

– Sabors del bosc. Fruits rojos en diferents textures. Cruixent de formatge de cabra, taronja, xocolata. curiós i original la simulació d’un *rollito de primavera, al que a l’estil d’aquesta cuina haurem de partir per la meitat i afegir la xocolata líquida, acompanyat o *maridado amb la bola de gelat que se serveix en el plat i finalment *Milhojas de mànec. Unes postres dolces i molt refrescant.

Cafè, *Mistela i *dátiles van ser el toc final a aquesta estupenda vetlada

*Hipócrates, pare de la medicina, va dir que el menjar és la millor medicina, doncs en la *Ferrera teniu tota una farmàcia. El que s’ha dit, La meua tellerina, Equilibri en qualitat i en quantitat

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Castelló celebra aquest cap de setmana la Regata de Magdalena de Creuers

Les instal·lacions del Real Club Nàutic de Castelló acullen durant aquest cap de setmana la ja tradicional regata de la

Cerrar