Inauguració de la XXV Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena

Requena  La 25 Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena ja ha obert les seues portes. Per davant queda tot un cap de setmana en el qual la gastronomia, el patrimoni i la cultura es donaran de la mà per a convertir-se en els grans protagonistes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’inaugurar la Mostra, en companyia dels secretaris autonòmics de la Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero. En representació de la Diputació de València ha assistit el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i la Diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García. Al costat d’ells, i com a amfitrions, l’equip de govern de Requena, encapçalat per l’alcalde, Mario Sánchez.

En les seues paraules, Ximo Puig, ha posat en valor l’autenticitat que hi ha darrere de l’embotit de Requena. “Ser autèntics és el que ens converteix en competitius, i l’embotit de Requena l’és. Així, unint tradició amb innovació, construïm un sector agroalimentari fort, i una Comunitat que dóna valor a les zones d’interior, reforçant el seu desenvolupament i apostant pel seu futur”, ha afirmat Puig.

Sens dubte, es tracta de la edició més innovadora de la Mostra, que fusiona els tradicionals expositors per a degustar la gastronomia de la zona, amb tastos, showcookings dirigits per xefs valencians, teatre i visites al patrimoni requenense.

“Van a ser tres dies en els quals Requena demostrarà tot el que pot oferir, que és molt i a molts nivells. És molt possible que els visitants no tinguen bastant amb un sol dia, així que els animem a gaudir aquest cap de setmana de la Mostra de l’Embotit, i a tornar, per a seguir descobrint les riqueses del nostre municipi”, ha comentat el alcalde de Requena, Mario Sánchez.

Demà dissabte tindran lloc dos dels quatre showcookings. El primer d’ells serà a les 12:00 i ho dirigirà Juan Carlos Exojo, xef del restaurant Julio Verne de València, que prepararà un  entrepà de pa fregit amb panceta cuinada a baixa temperatura. A les 19:00 hores serà el torn de Carlos Cervera, restaurador de El Yantar, de Venta del Moro, que cuinarà dues versions d’all arriero i una reinterpretació de les molles de pastor. El reconegut repostero Mario Padial, col·laborador de diversos restaurants amb estel Michelín, participarà en la Mostra el diumenge, a les 12:00, i ensenyarà com fer un artifici, que semblarà un salsitxó, però serà de xocolata, un ingredient que treballa a la perfecció i que li ha valgut ser el guanyador de nombrosos certàmens nacionals i internacionals. Els showcooking es tancaran amb la participació del requenense Óscar Montés, molt arrelat a la tradició gastronòmica de la zona. La cuina en directe de Montés serà el diumenge a les 14:00 hores i en ell prepararà un assortiment de snacks de Requena. La entrada als showcooking serà mitjançant invitacions, que podran arreplegar-se en la zona d’accés de la Mostra, presentant el tiquet de degustacions.

Al llarg del cap de setmana també se succeiran els tastos. La d’oli, que dirigirà Oli-Oli, comptarà amb les copes blaves oficials i consistirà en una degustació i posterior anàlisi de diferents varietats d’oli d’oliva. El tast de formatges la farà Foia de l’Església i mostrarà el procés de l’elaboració de cadascun dels formatges i ensenyarà quins es poden cuinar. Cafes Reke farà una ‘masterclass’ sobre les diferents varietats de cafè i totes les aromes que es poden detectar en ell. Per la seua banda, la DOP Utiel-Requena farà un tast de diferents vins de la Denominació d’Origen.

‘Cartes d’Amor’ per a la vesprada del dissabte

La cultura gastronòmica es recolzarà en el teatre per a enriquir encara més la Mostra. Enguany el cartell acull a grans actors. Aquesta mateixa vesprada tindrà lloc el monòleg de Santi Rodríguez ‘Com a casa d’un…’, i demà dissabte els actors Julia Gutierrez Caba i Miguel Rellán es pujaran a l’escenari del Teatre Principal de Requena per a interpretar l’obra ‘Cartes d’Amor’, una intensa història d’amor, humor, dolçor i molta malenconia que està enamorant a públic i crítica. Les entrades ja estan a la venda, i també es podran adquirir en la taquilla del teatre fins a una hora abans de la funció.

El patrimoni serà una altra de les grans bases de Requena per a enriquir encara més l’experiència dels visitants. Tots els monuments de la Vila i els museus de la ciutat romandran oberts durant el cap de setmana.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Asador Restaurant L’Alfàbega a Alginet se submergeix en el romanticisme en el dia de Sant Valentín

Asador Restaurant L'Alfàbega a Alginet se submergeix en el romanticisme que sempre comporta el mes de febrer per a oferir un

Cerrar