I Concurs Internacional Arròs de la Valldigna

El “I Concurs Internacional Arròs de la Valldigna”, “I Concurs Cocs de Mestall” i “I Concurs de Figatells” se celebrarà el dia 18 de Setembre en el “Saló La Font”, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Patronat de Turisme València Turisme i Diputació. Gràcies a Carmen Pallares, Sergi Fem Terreta, Antonio Serrano i altres organitzadors

Aquesta iniciativa vol reivindicar la riquesa gastronòmica de la Valldigna, promocionant els productes autòctons i típics que ens han deixat com a herència els nostres avantpassats, i potenciar un turisme clarament diferenciador on el mar i la muntanya ens descobreixen la seua història mil·lenària.

Els participants han cuinat una paella a l’estil de Tavernes, que a més dels ingredients actuals de la paella incorporen pebrots roig i “els pilotetes de sanc de conill”. Aquests elements li aporten un sabor distintiu a aquest arròs.

Van participar 25 restaurants, alguns d’ells coneguts pel seu prestigi a l’hora de preparar arrossos. Van haver-hi tres modalitats de concurs

La modalitat “Arròs de la Valldigna” dirigida als professionals de la restauració amb representació d’un restaurant (tant locals com altres comarques o països). Els participants van elaborar de manera obligatòria l’arròs i unes postres amb els autentiques mandarines de la comarca de 10 racions.

La modalitat “Cocs de Mestall” dirigida a obradors i forns. Els participants van elaborar de manera obligatòria 10 “cocs de mestall”.

I la modalitat “Figatells” dirigida a carnisseries. Els participants van elaborar 10 ”Figatells”.

El concurs va tenir lloc el passat dia 18 de setembre en el Saló La Font, a les 10:00 del matí

Alhora, també es van celebrar els concursos de “Figatells”, aqueixa “hamburguesa valenciana” on el fetge és protagonista, i de postres amb mandarina. i es van lliurar premis a: tres premis al millor arròs de la Valldigna, un premi a les millors postres de mandarina, un premi al millor forn que elabore la típica “coca de mestall” i un premi a la millor carnisseria que elabore els típics ”figatells”.

Els guanyadors van ser:

– Figatells: Carnisseria Olegario de Simat.
– Postres: Restaurant Picanterra de Cullera.
– 3er premie arròs: Restaurant Deu d’Algemesí.
-2º premi: Restaurant L’Alqueria del Pou de València.
– 1er. premi i per tant guanyador d’aquest certamen: Casa Graner de Serra.

Els premis es van lliurar en el Va salar La Font, on els participants, jurat, i resta de convidats van poder degustar els arrossos elaborats i altres plats de la cuina valenciana, abans del lliurament de premis.

 

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
La jornada ‘Edusiona’t-Una mirada de pau’ obri el procés d’inscripció fins al 27 de setembre

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Educativa, ha obert el període

Cerrar