Firarròs 2017 tanca les seues portes al costat del Concurs Internacional de Paelles de Sueca 2017

Firarròs 2017 tanca les seues portes al costat del Concurs Internacional de Paelles de Sueca 2017. Després de quatre intensos dies Firarrós tanca les seues portes fins a una nova edició

L’esdeveniment programat entorn de la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha comptat amb una nombrosa participació tant de casetes participants, com de gent que ho ha visitat i que han pogut gaudir de l’entorn, situat en el Passeig de l’Estació de Sueca i que ha contribuït a potenciar no solament l’arròs, com a element estavella i diferenciador de l’oferta gastronòmica local, sinó també la varietat de productes típics i tradicionals i la qualitat del seu producte agrícola.

Quant a “la Millor Paella Valenciana del Món 2017” el Asador Altamira, s’ha proclamat aquest diumenge vencedor de la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

El certamen gastronòmic, despertava novament un gran interès mediàtic, cobert pels principals canals de televisió i de tot tipus radis internet, premsa escrita. Pel Passeig de l’Estació, van desfilar multitud de curiosos, veïns de la ciutat de Sueca i visitants, igual que una important representació de la corporació municipal acompanyada per la Festera Major de Sueca, María Viñoles, i la seua Cort d’Honor. Així mateix, entre les autoritats convidades, destacava la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; qui s’ha referit a Sueca com la capital del món de la paella valenciana “Tot es pot arreglar al voltant d’una bona paella” .la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; els diputats provincials per Compromís Joan Baldoví Xavier Rius, Josep Bort i Pilar Moncho i la diputada provincial per Cs ‘, Mamen Peris; a més d’un nombre important d’alcaldes i regidors de les localitats veïnes de la comarca.

Un total de 40 participants s’han disputat el títol en aquesta 57ª edició, en la qual l’organització s’ha vist abocada a augmentar les places de concursants, vist el creixent interès a formar part d’aquesta prestigiosa competició gastronòmica, la més antiga de tot l’Estat espanyol. La llarga i consolidada història del certamen, així com la seua enorme projecció internacional, avala el prestigi del guardó que és un vertader revulsiu i comporta un important valor d’afegit a la proposta del restaurant guanyador.

Al voltant de les 16:00 hores d’aquesta vesprada es coneixia l’esperat veredicte. Els guanyadors han rebut el guardó dotat amb pergamí i 2.500 euros i patrocinat per l’empresa Jet Extramar, de mans de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. L’equip de cuina vencedor compost per Francisco Pardo i Pedro Fernández ha reconegut que el seu ha sigut un premi a la constància. El Restaurant, que porta més de vint anys participant en el popular esdeveniment gastronòmic, acumula diferents guardons en la història del mateix, entre ells un segon i un tercer premi i una classificació com la Millor Paella de la Comunitat Valenciana.

El segon premi ha sigut para L´Alquería del Pou de València, que s’estrenava avui com a concursant en aquesta 57 edició.
El tercer premi ha sigut per a la Lluna de València. Un establiment que defensa la nostra gastronomia a ultrança a Costa Rica.
Els restants premis han sigut:
– Millor paella estrangera per al Restaurant Anocado de Tòquio
– Millor paella de la Comunitat Valenciana per a Restaurant Picanterra de Cullera que ja ha aconseguit en aquest Certamen dos segons premis. El premi ha estat patrocinat per Cellers Bocopa de Petrer. El premi ha sigut lliurat per Eva Mittermuller i el President de les Corts Valencianes Enric Morera.

– Millor paella dels representants de la localitat de Sueca per al Restaurant Rodasoques.
– Els cinc accéssits concedits (podrien equiparar-se a cinc quarts premis) han sigut per a la
Garrofera, de Serra; I Love Paella Catering, d’Hernani: Simply Spanish Tapes, de Melbourne (Austràlia); Gringo Paella, de Preston (Austràlia) i Social Paella Catering de Los Angeles

El president del jurat ha sigut Nuria Sanz, , vicepresidenta d’AVERF, que ha sigut acompanyada en les funcions deliberatorias per l’Arrosseria l’Estibador , Juan José Carbonell, secretari general FOTUR; Carlos Gómez-Senent, professor de CDT; Raul Magraner, del Restaurant Bonaire (El Palmar); Frank Rodino – Vives, de Paella for the World Foundation; Valentín Rodríguez, de Compass Group i un Estel Michelin i Óscar Torrijos.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
València incrementa les adhesions de milà per al pacte mundial per l’alimentació sostenible

Consol Castillo, Carlos Galiana i Vicente Domingo es fan ressò dels objectius i treballs desenvolupats a la ciutat, Capital Mundial

Cerrar