El festival DNA omplirà Dénia d’estels Michelín

Des que Dénia fóra nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco al desembre de 2015 encara no havia pogut gaudir d’un gran esdeveniment gastronòmic. Finalment tindrà lloc l’últim cap de setmana de setembre en el passeig marítim de la Marineta Cassiana i el Marge Roig: el Festival Gastronòmic DNA, impulsat per Quique Dacosta, que constarà, principalment, d’una llarga “taula al mar” en la qual els assistents podran gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica.

Els qui acudisquen provaran l’essència del Mediterrani, la qual cosa “ha fet que aquesta ciutat i aquesta comarca hagen sigut condecorats amb un guardó tan important”. El reconegut xef ha afirmat que, amb aquesta “festa entorn de la gastronomia”, es crearan “sinergies i combinacions perfectes entre el producte, i la cuina clàssica amb cuiners mundials i l’alta cuina”. I és que, alhora que es podrà gaudir d’aquesta essència, també hi haurà conferències i mostres culinàries de xefs reconeguts internacionalment com, a més de Quieu Dacosta, Joan Roca, del Celler de Ca Roca (tres estels Michelín); Jordi Cruz, propietari i xef del Abac de Barcelona (dos); Antonio Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz (dos estels), o Ángel León, que en el seu restaurant Aponiente, dos estels Michelín, mostra la seua passió pel mar.

Dacosta assegura que al llarg de 300 metres hi haurà una zona dedicada als més xicotets, amb mostres de cuina i tallers; una altra zona reservada als productes, cuina i cuiners més típics de la comarca i del Mediterrani, que comptarà amb la participació de restaurants de Dénia i voltants. I una última zona en la qual estarà situat el xicotet escenari on treballaran els  xefs. A més, en aqueixa zona estaran repartides les delegacions de les 17 ciutats creatives de la gastronomia de tot el món que han acceptat participar en l’esdeveniment i que acudeixen per a sumar-se a la festa i mostrar els seus principals plats i productes.

El nom, DNA, són les sigles en anglès  d’ADN. Dacosta ha volgut plasmar amb açò que es tracta d’una festa que pretén mostrar al món l’ADN de Dénia i la Marina Alta i la seua gastronomia i, al seu torn, combinar-ho amb la cuina de les altres ciutats creatives i amb l’alta cuina. A més de la “Taula al Mar”, que estarà en el costat del passeig marítim més proper a la platja, hi haurà, a l’altre costat, una llarga taula amb els estands dels productors, artesans, cuiners, etc. Així, els que acudisquen podran agafar el que vulguen provar, portar-li-ho a la taula i provar-ho amb vista al Mediterrani.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
L’Ajuntament de València imposarà treballs per a la comunitat als menors que facen botelló

València es planteja imposar treballs en benefici de la comunitat als menors que facen botelló i intensificar el control als

Cerrar