Els cuiners valencians reforcen el projecte turístic ‘Del Tros al Plat’

Del 17 al 26 de novembre 30 restaurants de vuit comarques ofereixen un menú especial elaborat amb productes autòctons de la terra i del mar

La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat el nou projecte turístic de València Turisme ‘Del Tros al Plat als Comarques’ en el poal #visitvalènciacomarques instal·lat en La Marina de València.

En la trobada amb mitjans de comunicació han participat, a més, el director del Patronat, Evarist Caselles, i els Estel Michelin de Sents Restaurant, els germans Santiago i Ximo Prieto, i Manuel Alonso, de Casa Manolo. També han assistit representants de la consolidada Associació Menjar i Viure i de la nova Associació de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana.
Pilar Moncho ha agraït la presència dels mitjans de comunicació perquè “ens ajudeu al fet que la filosofia ‘Del Tros al Plat’ siga coneguda per tots. Una filosofia que uneix al producte amb el productor i amb les mans que ho transformen en plats únics i excel·lents”.

‘Del Tros al Plat” arribarà a les comarques valencianes del 17 al 26 de novembre per a reivindicar el territori valencià com a destinació turística excel·lent i com “el camí més curt a la felicitat” del visitant, a través de plats genuïns elaborats amb productes autòctons extrets de la terra i del mar

El nom utilitzat en aquest ambiciós programa fa referència a la necessària vinculació entre el territori on es conrea el producte alimentari (el tros) i el nus de coneixement que es posa en mans de les capacitats dels cuiners (el plat).

Els consumidors com prescriptores del territori

En la seua intervenció, el director del Patronat ha reconegut que “els millors prescriptores de qualsevol producte són els seus consumidors i, per açò, volem implicar a tots els habitants del territori en aquesta acció ‘Del Tros al Plat als Comarques’, perquè a València l’experiència gastronòmica és molt més que asseure’s en una taula”.

En aquest sentit, Manuel Alonso ha assenyalat que no hi ha cap altra comunitat que tinga el rebost que tenim nosaltres perquè en ella hi ha de tot: mar, horta i muntanya”.

“A més- ha agregat-, no solament som el que mengem sinó que també és important del que s’alimenta els productes que consumim”.

Els germans Prieto, de Sents Restaurant, han felicitat per la seua banda al Patronat de Turisme per aquesta acció i han avançat que oferiran un menú fusió amb productes de la terra.

Un total de 30 restaurants amb menús especials

Un total de 30 restaurants de vuit comarques participen en aquesta primera edició de ‘Del Tros al Plat als Comarques’, amb menús que oscil·len entre els 20 i 45 euros (a raó de un menú de migdia, d’entre 20 i 35 euros, i un altre de nit, entre 30 i 45 euros, per cadascun dels restaurants, sense maridatge).

València Turisme ofereix tota la informació sobre aquest tema en el seu portal web www.valenciaturisme.org, amb opció d’enviar les sol·licituds de reserva als restaurants dónes de la mateixa.

RestaurantS

 

COMARCA MUNICIPI RESTAURANT
VALL D’ALBAIDA Ontinyent EL TINELL DE CALABUIG
VALL D’ALBAIDA Ontinyent LA CUINA
VALL D’ALBAIDA Ontinyent SENTS *Michelín
CAMP DE TÚRIA Llíria LA VACA
CAMP DE TÚRIA Llíria LA TAULA DE LLÍRIA
CAMP DE TÚRIA Benissanó LEVANTE
CAMP DE TÚRIA Riba-Roja de Túria LA BARRA DEL HOTEL MURALLETA
CAMP DE TÚRIA Riba-Roja de Túria EL RACÓ DEL BON GUST
CAMP DE MORVEDRE Sagunt RESTAURANTE Y COPAS LE FOU
LA RIBERA BAIXA Cullera EL RINCÓN DEL FARO
LA RIBERA BAIXA Cullera FLORAZAR
LA RIBERA BAIXA Sueca EL REBOST
L’HORTA El Saler CASA CARMINA
L’HORTA Alaquàs LA SEQUIETA
L’HORTA Albal Mediterráneo
L’HORTA Valencia Blue Marina
L’HORTA Valencia ELADIO
L’HORTA Valencia LA MARÍTIMA
L’HORTA Valencia MACEL·LUM
L’HORTA Valencia SAUSALITO
L’HORTA Valencia Trattoria Napoletana Da Carlo
L’HORTA Valencia Coloniales Huerta
L’HORTA Valencia LA MATANDETA
L’HORTA Valencia PANORAMA
L’HORTA Valencia MARINA BEACH
LA SAFOR Daimús CASA MANOLO *Michelín
LA SAFOR Daimús DAILY GASTROBAR
LA SAFOR Tavernes de la Valldigna L’ANGEL RESTAURANT
LA SERRANIA Pedralba LA PITANZA
RIBERA ALTA Alzira CAMIVELL RESTAURANT

 

 

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Marco destaca l’impuls al centre de salut del Raval Universitari després de 10 anys de reivindicació

L'alcaldessa de Castelló assenyala que els 400.000 pressupostats per a 2018 confirmen l'aposta per un projecte "que millorarà la qualitat

Cerrar