DACSA obri la 2ª convocatòria de la seua lliga oficial de paelles

Per segon any consecutiu, Arròs Dacsa premiarà al millor cuiner de paelles de la Comunitat Valenciana de 2018

La competició es desenvoluparà del 15 d’abril al 13 de maig en el “Dacsa Stadium” en Almasserà i les inscripcions es poden realitzar fins al 28 de febrer.
València.  L’empresa Arròs Dacsa obri el termini d’inscripció per a la 2ª edició de la “Lliga Oficial de Paelles Dacsa”, la competició creada el passat any que està dirigida als amants de la gastronomia i d’aquest reconegut plat. El torneig es desenvoluparà en dues rondes classificatòries els dies 15 i 29 d’abril i els finalistes hauran de demostrar en la final del 13 de maig qui mereix ser coronat com el millor cuiner de paelles de la Comunitat Valenciana de 2018.

Per a inscriure’s en aquesta 2ª edició de la “Lliga Oficial de Paelles Dacsa” tan sols n’hi ha prou amb reunir tres codis de barres de qualsevol varietat d’arròs Dacsa i emplenar el formulari online a través de la web de Dacsa (www.arrozdacsa.com) abans del 28 de febrer o enviar-los via postal a les oficines centrals de la companyia, situades en Carretera de Barcelona, 5. 46132, Almàssera, juntament amb el nom de l’equip i dni de tots els participants (1 cuiner i 2 marmitons) així com telèfon, mail i localitat de procedència.

Dues rondes classificatòries i un premi d’1.000 euros per a l’equip guanyador.

La “Lliga Oficial de Paelles Dacsa”, creada per l’empresa Arròs Dacsa -pertanyent al Grup Dacsa- en 2017, explicarà en aquesta 2ª edició amb tres premis en lloc de dos: un per a l’equip guanyador, que consisteix en un xec d’1.000 euros, el pes del cuiner de l’equip en arròs i un trofeu commemoratiu; i altres dos premis per al segon i tercer classificat, que serà 500 i 200 euros, respectivament, el pes del cuiner en arròs i el corresponent trofeu. El guanyador de la Lliga Oficial de Paelles Dacsa i millor cuiner de la Comunitat Valenciana de 2017 va ser Eugenio Andrés, un veí de la localitat de Massamagrell, i el seu equip “Els Morenets”.

En cadascuna de les rondes classificatòries d’aquesta nova edició podran participar fins a un màxim de 100 equips, seleccionats davant notari d’entre tots els inscrits. D’ací eixiran els 20 equips guanyadors que disputaran la ronda final. El jurat estarà compost novament per Santos Ruíz, crític gastronòmic i Gerent de la Denominació d’Origen Arròs de València; el periodista i presentador valencià Ximo Rovira; i Juanjo Llansol, professor de “L’Escola de Paelles per a Valencians” i un dels millors cuiners de paelles. La competició es realitzarà en el mateix lloc que la passada edició, el “Dacsa Stadium”, un estadi de paelles creat per a l’ocasió i situat en la localitat d’Almàssera al costat de l’estació de metro.

Ricardo Císcar, director de l’àrea d’Arròs Dacsa, ha explicat que “l’any passat arranquem la Lliga Oficial de Paelles Dacsa i es va convertir en un esdeveniment únic, superant amb escreix totes les nostres expectatives, no solament per la quantitat d’equips que es van inscriure sinó per l’altíssim nivell culinari que van demostrar els concursants en cadascuna de les rondes i l’esportivitat amb la qual van competir”. En aquest sentit, afig que amb aquesta segona edició, que se celebra en tan sols un mes, del 15 d’abril al 13 de maig, “volem repetir l’experiència i seguir promocionant la paella valenciana com un dels millors plats de la gastronomia mediterrània, donant així l’oportunitat a tots els participants de poder demostrar el que valen i, alhora, gaudir d’una jornada amb altres equips que comparteixen la seua mateixa passió per la cuina”.

El passat any es van inscriure un total de 450 equips dels quals van resultar seleccionats 200 equips. El termini per a participar en aquesta 2ª edició de la Lliga Oficial de Paelles Dacsa finalitzarà el 28 de febrer i el sorteig per a triar als guanyadors es realitzarà davant notari el pròxim 1 de març.

Arròs amb D.O. València

Dacsa és el principal productor d’arròs amb Denominació d’Origen València, un segell de qualitat que certifica l’origen i la procedència de l’arròs valencià, i el primer a obtenir el segell de Producte Natural de L’Albufera, que concedeix la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic.

El Consell Regulador de la D.O. València és l’entitat pública encarregada de certificar aqueix segell de qualitat a les varietats de l’arròs i el seu procés d’elaboració i deixar constància que l’arròs ha sigut conreat i recollit per agricultors locals a l’entorn del Parc Natural de l’Albufera o el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i contribueix a cura del medi ambient. L’arròs D.O. València, a més de ser valencià, es converteix en un excel·lent conductor del sabor a causa del seu alt nivell d’absorció.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
El moment més esperat per a Daniela

La imposició de la banda és el moment més esperat per les Falleres Majors Infantils de València, i així ho

Cerrar