Cuina a baixa temperatura Cuina al buit

cuina a baixa temperatura. Una cuina sorprenent pel que fa a sabors i textures, molt respectuosa amb les propietats nutritives dels aliments i a través de la qual aconseguiràs resultats excel·lents gràcies a la precisió amb què podem controlar el temps i la temperatura de cocció dels aliments. L’objectiu de Rocook és explicar-te com cuinar de manera senzilla i amb èxit a baixa temperatura, a través d’aquesta mateixa web i del llibre Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura, així com facilitar-te l’equip i estris necessaris perquè cuinar a casa teva amb aquesta tècnica sigui fàcil i còmode.

La cuina a baixa temperatura existeix des de fa milers d’anys, però gràcies als avenços tecnològics, en l’actualitat podem cuinar amb gran precisió, controlant els graus i els minuts exactes que necessita cada aliment per potenciar al màxim les seves qualitats nutritives i organolèptiques.

La clau està en respectar la naturalesa de cada producte, i així preservar els seus nutrients, potenciar el seu sabor genuí i aconseguir textures extraordinàries.

Coccions exactes

El gran avantatge de la cuina a baixa temperatura és la precisió amb la que pots controlar el temps i la temperatura de cocció. Podràs oblidar-te de sobrecoure els aliments, de perdre les seves qualitats nutricionals a causa de les altes temperatures i de les textures resseques. Amb la baixa temperatura aconseguiràs cuinar qualsevol producte en el seu punt més òptim.

Textures esplèndides

Et sorprendràs. Amb la baixa temperatura hi ha un abans i un després en la textura dels aliments. Les carns es tornen més meloses, les verdures substancioses i els peixos gairebé poden menjar-se amb cullera. Gràcies a les coccions suaus, els aliments retenen millor la seva pròpia aigua, de manera que aconseguim entendrir-los sense perdre el seu sabor original.

Alimentació saludable

Amb la baixa temperatura preservaràs millor les qualitats nutricionals dels aliments perquè evitaràs que es perdin aquells més sensibles a les altes temperatures. A més, si cuines al buit productes com les verdures, com que no cal afegir-hi aigua, les seves sals minerals i vitamines no es diluiran i podràs estalviar-te d’afegir sal, ja que les verdures quedaran condimentades naturalment.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
El Festival de Ioga de Castelló programa prop de 60 activitats en la seua cinquena edició

Diferents estils de ioga, tallers, xarrades, concerts i activitats infantils integren el certamen, que se celebra del 4 al 6

Cerrar