Cuina a baixa temperatura Cuina al buit
cuina a baixa temperatura. Una cuina sorprenent pel que fa a sabors i textures, molt respectuosa amb les propietats nutritives dels aliments i a través de la qual aconseguiràs resultats excel·lents gràcies a la precisió amb què podem controlar el temps i la temperatura de cocció dels aliments. L’objectiu de Rocook és explicar-te com cuinar de manera senzilla i amb èxit a baixa temperatura, a través d’aquesta mateixa web i del llibre Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura, així com facilitar-te l’equip i estris necessaris perquè cuinar a casa teva amb aquesta tècnica sigui fàcil i còmode.
La cuina a baixa temperatura existeix des de fa milers d’anys, però gràcies als avenços tecnològics, en l’actualitat podem cuinar amb gran precisió, controlant els graus i els minuts exactes que necessita cada aliment per potenciar al màxim les seves qualitats nutritives i organolèptiques.
La clau està en respectar la naturalesa de cada producte, i així preservar els seus nutrients, potenciar el seu sabor genuí i aconseguir textures extraordinàries.
Coccions exactes
El gran avantatge de la cuina a baixa temperatura és la precisió amb la que pots controlar el temps i la temperatura de cocció. Podràs oblidar-te de sobrecoure els aliments, de perdre les seves qualitats nutricionals a causa de les altes temperatures i de les textures resseques. Amb la baixa temperatura aconseguiràs cuinar qualsevol producte en el seu punt més òptim.
Textures esplèndides
Et sorprendràs. Amb la baixa temperatura hi ha un abans i un després en la textura dels aliments. Les carns es tornen més meloses, les verdures substancioses i els peixos gairebé poden menjar-se amb cullera. Gràcies a les coccions suaus, els aliments retenen millor la seva pròpia aigua, de manera que aconseguim entendrir-los sense perdre el seu sabor original.
Alimentació saludable
Amb la baixa temperatura preservaràs millor les qualitats nutricionals dels aliments perquè evitaràs que es perdin aquells més sensibles a les altes temperatures. A més, si cuines al buit productes com les verdures, com que no cal afegir-hi aigua, les seves sals minerals i vitamines no es diluiran i podràs estalviar-te d’afegir sal, ja que les verdures quedaran condimentades naturalment.
Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià