Concurs de carabassa Vila de Serra Vicente Granero

Aquest matí ha tingut lloc en el CdT de València la presentació del “Concurs Nacional d’Olla de Carabassa Vicente Graner” de Serra (València). Un esdeveniment que pretén dinamitzar el sector hostelero i la gastronomia local, rellançant aquest plat que forma part del costumbrismo culinari local. El portaveu de concurs en la presentació, Santiago Cap Navarro, regidor de l’Ajuntament, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta iniciativa i ha oferit el suport de la Corporació local per a propulsar un concurs en defensa d’aquesta recepta centenària.
D’aquesta manera, l’equip de govern local col·laborarà estretament en l’organització de l’esdeveniment, decidint per unanimitat que el concurs ha de portar el nom de Vicente Graner en homenatge a la trajectòria professional del restaurador i molt especialment per representar a Serra en el Concurs de Cuina Antiga d’Utiel en el 2007, on es va alçar amb el primer premi presentat el plat objecte d’aquest concurs.

Concurs de carabassa Vila de Serra Vicente Graner
Graner és assidu col·laborador de diferents certàmens relacionats amb la gastronomia, amb una freqüent participació en concursos que se celebren a la Comunitat Valenciana i docent del CdT, on imparteix periòdicament cursos sobre arrossos. L’últim monogràfic va ser sobre “arrossos de tardor” on fa un recorregut per les opcions que ofereixen els ingredients d’aquesta època de l’any.
El concurs compta amb una participació de 12 restaurants els quals hauran de preparar a més de l’arròs, unes postres elaborades amb cireres. El concurs declararà a tres vencedors de la “Olla” i a altres tres de les “Postres”, premiant-los amb una dotació econòmica i diploma acreditatiu.
Els ingredients de l’Olla de Carabassa són (cinc persones):
-5 litres d’aigua
-300 grams d’arròs
-600 grams de carabassa de rostir neta de pell i tallada en tacs
-300 grams de creïlles pelades i tallades en tacs
-300 grams de *napicol pelat i tallat en tacs
-200 grams de mongetes blanques posades en remull la nit anterior
-2*cucharaditas de sucre de les de cafè
-uns brins de safrà
-colorant
-sal

El concurs es durà a terme en “La *Garrofera”, (C/ Dela Umbria, 3) restaurant de Serra especialitzat en paelles a llenya i posseïdor de diverses “culleres de pal” atorgades per Wikipaella, plataforma que reconeix l’elaboració de la paella valenciana de forma artesana i tradicional. L’entorn del restaurant és un autèntic privilegi per als sentits, en plena Sierra Calderona.
El Jurado estarà compost per reconegudes personalitats del món de la gastronomia i de les mestresses de casa de Serra.
La data és el pròxim dia 29 de maig a les 10 del matí.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Tastarròs, la gran festa de l'arròs valencià
Tastarròs, la gran festa de l’arròs valencià

Com era d'esperar la gran festa de l'arròs valencià es va celebrar amb magnificència. Enguany amb un creixement considerable de

Cerrar