Comença el compte arrere per a l’II Concurs Nacional de Paella de Cullera

L’II Concurs Nacional de Paella de Cullera arranca aquest dimecres amb una preselecció local prèvia a la cita final, prevista per al pròxim 23 de maig. És la gran novetat d’aquesta edició ja que per primera vegada els *hosteleros del municipi s’implicaran directament en el certamen gastronòmic revelació del 2016. L’any passat es va decidir limitar la participació a *hosteleros de fora per a donar major repercussió nacional a l’esdeveniment.

*presentacion 1

Les novetats s’han donat a conèixer aquest matí en roda de premsa amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor; del regidor de Turisme, Javier Cantos; del gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (*FEHV), David Esquerre; del president de l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera, Juan *Femenía i del creador de la recepta i president del jurat qualificador, Salvador Gascón.

Un total de 12 restaurants del municipi, als quals s’afig l’escola d’hostaleria de l’IES Llopis Marí, competeixen per obtenir un dels tres llocs que els donaran dret a estar en la final al costat d’altres quinze establiments de tota Espanya.

Concretament, entren en lliça en aquesta primera fase els locals Casa *Nostra, Les Oliveres, Ricardo, Casa Ramón, *Ca Pepa, Ulisses-*Piga, l’Hotel Santa Marta, el Club de Tennis de Cullera, el Racó del Faro, La Mar *Salà, El Blanco, *Arrosiko i l’esmentada escola d’hostaleria, segons ha indicat *Femenía.

«El nou format pretén donar participació als *hosteleros locals», ha manifestat Esquerre, qui ha apuntat que aquest nou marc de col·laboració entre ajuntament i empresaris del sector té per objectiu «defensar la gastronomia i el producte local».

Per la seua banda, el regidor de Turisme ha posat en relleu que la preselecció pretén donar «visibilitat» als *restauradores *cullerenses i ha destacat el fet que la ciutat puga presumir de comptar amb magnífics *hosteleros, un punt fort que *apuntala un dels pilars bàsics de la seua oferta turística: la gastronomia.

«El client d’avui dia és exigent. No cerca solament menjar, sinó també experiències gastronòmiques, nous sabors i noves textures. Nosaltres li’l podem oferir perquè tenim als millors professionals i a més apostem per la filosofia de la gastronomia de KM 0. El nostre millor rebost són els productes frescos del Mediterrani», ha afegit.

Per la seua banda, Gascón ha considerat un «èxit» la creació d’aquest nou plat i no ha dubtat a defensar que la gastronomia de proximitat per la qual aposta la Paella de Cullera «és el futur». Sobre aquest tema, ha abundat en el fet que la cuina de KM 0 «és tendència» perquè la gent cerca «menjar els productes del terreny».

Jordi Mayor ha fet incís en què la Paella de Cullera està dotant de «identitat pròpia» a la gastronomia local. «És un sentiment propi de ciutat», ha expressat. «Comptàvem amb la millor matèria primera, l’arròs i el peix de la nostra llotja, però ens faltava plasmar-ho en un plat, i Salvador ho ha aconseguit amb aquesta recepta», s’ha felicitat.

A més, el primer edil ha confirmat que el concurs tindrà definitivament caràcter anual «gràcies a la gran acceptació» que ha tingut. Inicialment es va concebre com una trobada biennal.

El jurat qualificador de la preselecció ho componen noms destacats del món de la gastronomia amb el propi Salvador al capdavant. Els encarregats de dictaminar quins són les tres millors paelles de Cullera en l’àmbit local seran Francisco *Sanmiguel, del Restaurant *Palace *Fesol; Nuria Sanz, de l’*Estibador; el cuiner Quique *Barella; el periodista Juanma Romero i la *bloguera gastronòmica *Cova Morales.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Alberto Mendoza: “Ribó no sap què fer amb el servei de la grua municipal”

El regidor del Grup Popular, Alberto Mendoza, ha tornat a denunciar avui la falta de rigor i desordre absolut per

Cerrar