Clectic es reinventa sota les regnes de Maurici Gómez

El xef Maurici Gómez pren les regnes d’aquest restaurant per a oferir una cuina més pensada ancorada en les seues pròpies experiències culinàries

El restaurant Cléctic ha deixat el seu vessant informal per a convertir-se en un restaurant que de la mà del xef Maurici Gómez pretén oferir una cuina pensada, d’elaboracions complexes i sobretot molt meditada. Una proposta gastronòmica que té les seues arrels no solament en la doble nacionalitat espanyola-mexicana de Maurici Gómez, sinó també en les seues experiències vitals al llarg de tothom, per açò el nou Clectic by Maurici Gómez és sens dubte, una cuina migratòria.

Clectic by Maurici Gómez és un viatge pels sabors del món. La translació de la riquesa vivencial i gastronòmica d’aquest xef mexicà amb arrels espanyoles, que migra a un nou concepte i es recrea en una cuina que creua oceans, latituds i emocions.

Una cuina migratòria que té molts ports d’eixida i que sorgeix de les profunditats per a arribar a una sola fi, a un sol tipus de cuina personal i personificada.

Per açò, el nou Cléctic canvia també la seua imatge per la d’una balena onírica, sorgida del pensament, de les pàgines d’un llibre… Perquè l’important d’aquest nou concepte és que el comensal no solament viatge, sinó que es deixe transportar.

La decoració de la sala amb prou faenes ha canviat però el que es va a trobar el comensal suposa una nova definició de cuina, perquè en moltes ocasions va a ser un participe més de l’experiència gastronòmica que suposa anar a Clectic by Maurici Gómez, a través de coccions de carn a la pedra sobre la taula, elaboracions al gust del consumidor que podrà combinar segons les seues preferències i sobretot, la sensació de que és participe del que està ocorrent en el restaurant.

La proposta gastronòmica

Ceviches, carns a la barbacoa i a la pedra, amanides, pasta, tartar i entrepans gourmet… Un llarg etcètera que recorre la geografia mundial perquè cada comensal puga viatjar gustativamente sense moure’s de Cléctic.

En aquest restaurant a més s’aposta per les postres, atès que no solament s’ha creat una àmplia carta, entre els quals destaquen proposades com la “banofee” o el “bol de Açaí”, sinó que a més la gran majoria d’ells se serveixen en Flascons Ball Mason que són de vidre termo resistent, conserven el sabor i els nutrients dels aliments que estan continguts en ells, sense emetre residus nocius per a la salut.

Quant al celler s’aposta pels vins espanyols, concretament, Ribera del Duero, València, Rioja, Rueda, Extremadura i Mayorca, encara que també es disposa d’una àmplia selecció de brous procedents de tots els continents.

En l’actualitat, a més de la carta, Clectic by Maurici Gómez disposa d’un menú express de 10 euros, un menú executiu de 15 euros i Els favorits del Xef de 25 euros.

El xef

Maurici Gómez és un xef mexicà amb arrels espanyoles que ha passat per destacades cuines mexicanes i espanyoles.

Curs els seus estudis de cuina en la Universitat Anáhuac – Cordon Bleu de Mèxic, on també va estudiar enologia. Gómez ha dirigit equips, cartes i fins i tot s’ha atrevit a dissenyar sastrería per a hostaleria.

Ha passat pels tres principals restaurants del grup Restaurants Especialitzats del Bosc de Chapultepec a Mèxic(El Llac, Bistró Chapultepec i Del Bosc), l’Hotel Barceló La Bobadilla 5 * G.L. Granda a Espanya, l’Hotel EMA Catedral- Restaurant “Sant” By Martín Berasategui, Industrial Minera de Mèxic i el restaurant Ameyal Alta Cuina Mexicana a Espanya, entre uns altres.

Amb Cléctic by Maurici Gómez es posa per primera vegada al capdavant del seu propi restaurant, per a desenvolupar el seu projecte vital i plasmar la seua passió gastronòmica d’una manera diversa i versàtil, mostrant d’aquesta manera, la seua forma d’entendre la cuina.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
CIFICOM I ELS ANIVERSARIS DE “STAR WARS” I “HARRY POTTER”

Doble celebració per a la cinquena edició del saló Internacional de Cinema, Ficció i Col·leccionisme que torna a repetir en

Cerrar