Un bon arròs amb Denominació d’Origen de València

Expliquen que els valencians quan tenen la missió de cuinar una paella fora de la seua terra es porten amb ells l’aigua perquè el punt de cocció siga, com dirien els italians, “al donen-te”. Però quin és el vertader secret que només a València trobem les millors paelles? Serà l’aigua? Serà l’arròs amb Denominació d’Origen de València procedent de l’Albufera?, potser siguen les verdures que vénen directes de l’horta, o possiblement els fruits del mar que es pesquen en el Mediterrani valencià…Et convidem a seguir la nostra ruta *arrocera i descobrir-ho tu mateix. Qui millor que els xefs de la ciutat per a explicar-te els seus trucs?
Recorrerem una sèrie de restaurants per a desentranyar l’enigma. Des de les versions més contemporànies com el “Arròs *brut” del *Riff, el “Margarida” de Ricard Camarena, l’arròs *untuoso de “*Espardenyes” de la Sucursal o la fusió asiàtica de *Seu *Xerea i *Samsha a les receptes que segueixen els costums tradicionals com l’arròs a banda en Civera i el Timoner; la paella valenciana en els fogons de llenya de Casa *Carmela, Els *Graelles o Mateu; la paella de marisc en llocs mítics com El *Canyar, La *Pepica i La *Marcelina; l’arròs de rojos en ple parc natural en *Arrocería Duna o la paella de verdures en plena horta valenciana en la Barraca Toni Montoliu…

I així, de taula en taula coneixerem els trucs d’uns i els enganys d’uns altres per a desentranyar els misteris de la cocció del plat més internacional d’Espanya, la paella. Originària de València, diuen que hi ha més de 40 versions diferents amb sabors, aromes i textures úniques i independents. I és que arriba la tardor i a tots ens ve la imatge d’entrar en calor asseguts a una taula amb un plat fumejant…i si es tracta d’un arròs, a més, la boca se’ns fa aigua.

Un secret si us explicarem, i és que el que mai falla és un bon oli d’oliva valencià i un bon arròs amb Denominació d’Origen de València. Aquests dos bàsics combinats amb productes de primera qualitat transmeten els saborosos sabors dels ingredients, ja siguen bolets, pollastre, calamars, gambes o verdures. Bon profit!

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
“Clòtxina de València” Diuen que els mesos sense “r” són els millors per a prendre el saborós mol·lusc

Diuen que els mesos sense “r” són els millors per a prendre el saborós mol·lusc, llavors estem de sort perquè

Cerrar