Avançament de verema en la DOP València i collita de bona qualitat

L’avançament de verema en la Denominació d’Origen ProtegidaValencia s’ha generalitzat en la major part de les àrees de producció, on s’espera una collita de bona qualitat, encara que amb minvaments en la producció, que varien segons subzonas.

En el Clariano, ens trobem municipis com La Font de la Figuera en el qual les peculiars condicions climatològiques han propiciat un avançament de la maduració del raïm de fins a tres setmanes, segons comenta Jorge Caus, enólogo de Cellers La Vinya, qui assegura que la verema de blanques es troba ja en el tram final, i en tintes hi ha una gran part de raïms ja recol·lectats, quedant per a la primera setmana de setembre varietats com la Monastrell i la Cabernet Franc.

Pel que fa a la quantitat explica que s’estima un lleuger minvament d’un 15 per cent en relació a l’anterior campanya.

Així mateix, Pablo Calataiud, propietari i enólogo d’altres dels cellers més representatius d’aquesta zona, Celler del Ruore, a Moixent, ens ratifica l’avançament de la verema en aquesta zona, que va començar el passat 7 d’agost, amb les varietats blanques Macabeo , Chardonay i tintes Garnacha Tintorera i Merlot, que continuarà amb la recol·lecta de la Monastrell i la Petit Verdot en una o dues setmanes.

En relació a la qualitat del raïm es preveu una collita molt bona, però amb variacions en el volum de la collita que varia segons parcel·les.

Pròxim inici en Moscatell i Valentino

La verema en la subzona Moscatell, donarà començament en els pròxims dies en els municipis de Godelleta, Torís i Xest, en els quals també s’espera una collita de bona qualitat i una producció molt similar a l’anterior campanya, destacant un increment de la collita de la Moscatell, superior al 10 per cent en la Cooperativa de Xest, segons explica Fernando Tarín, enólogo d’aquesta signatura vitivinícola.

En Valentino, l’inici de la verema tindrà lloc la setmana vinent, uns 10 dies d’avançament pel que fa a l’anterior campanya,  assegura Luis Cervera, gerent de Cellers El Villar, qui explica que la sanitat del fruit es preveu molt bo, a causa de l’absència de podridura i a la bona maduració del raïm, encara que s’estima que hi haurà un minvament en la producció del 15 per cent.

Finalment, en la subzona Alt Turia encara no hi ha data prevista de verema

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
L’Ajuntament paga les taxes all joves que aproven els exàmens oficials d’anglés

La iniciativa entra dins de la campanya d’accions d’ocupació jove “Anem!”  Els participants que hagen superat els cursos d’anglés podran

Cerrar