Ameyal reconegut per la FEHV amb el premi Dissenye en Hostaleria

El restaurant Ameyal Alta Cuina Mexicana, ha sigut premiat per la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València (FEHV) per l’emblemàtic disseny realitzat per l’arquitecte mexicà Alejandro Garzón per a aquest establiment.

Des del primer moment, els propietaris de Ameyal van tenir clar que la qualitat no solament s’havia de plasmar en l’oferta gastronòmica i el celler Premium de tequilas, mezcales, destil·lats i vins, que posseeix el local; sinó que havia de reflectir-se en cada parcel·la del restaurant des de la sala fins a tota la decoració.

D’aquesta manera, des que es va inaugurar al març de 2016 ha aconseguit al llarg d’aquests mesos consolidar-se com un referent en la ciutat de València, no solament per la seua cuidada oferta gastronòmica i la qualitat de la seua sala, sinó també per l’elegant disseny del seu local que és un reflex del Mexico més elegant, el Mèxic més cosmopolita , que deixa arrere els tòpics perquè el comensal se senta relaxat i gaudi en harmonia de l’experiència que suposa anar a Ameyal.

El comensal que acudeix a Ameyal és rebut en l’entrada, on una escultura de disseny presideix l’entrada al costat de la taula de reserves. Aquest primer espai dóna pas al lounge, decorat en tots grisos, blancs i blaus en diferents tonalitats. Aquesta gamma de colors es veu reflectida en les butaques i coixins, així com en els elements de la decoració.

El fil conductor és la noguera que reflecteixen les parets, que subtilment és interromput per belles fotografies en blanc i negre de diferents espais de Mèxic.

El lounge precedeix a la barra de coctelería realitzada amb la combinació d’un sobri marbre porós. Darrere se situen unes prestatgeries realitzades en cristall on reposen gran part dels tequilas i mezcales Premium que s’ofereixen en l’establiment.

Enfront d’aquesta barra hi ha un xicotet celler realitzat en fusta noble i cristall que dóna mostra de la carta de vins de Ameyal. Al costat de la barra, també hi ha dues vitrines on es mostren els tequilas i mezcales Premium, llibres sobre la gastronomia i viticultura mexicanes i algunes pinzellades subtils de la cultura i tradició mexicanes.

Aquest espai dóna entrada a la sala del restaurant, on juntament amb els colorisques crema i ocre, cobra una especial rellevància el taronja, juntament amb una subtil il·luminació, que fa de Ameyal un lloc especial.

En el fons de la sala, destaca un element decoratiu especial que és del que rep el nom el restaurant: Es tracta d’una deu artificial, un Ameyal (en llengua náhuatl) i per açò els propietaris del restaurant van decidir realitzar aquest jardí urbà on l’aigua discorre donant una sensació de pau i tranquil·litat als comensals perquè gaudisquen plenament de l’experiència que suposa anar a Ameyal.

El restaurant va ser dissenyat pel prestigiós arquitecte mexicà Alejandro García Abreu (la semblança del qual els adjuntem)

Ameyal en l’actualitat està recomanat per l’Almanac Gastronòmic de la Comunitat Valenciana i la Guia Repsol; i ha aconseguit ser reconegut com el Restaurant Mexicà de l’any a Espanya per la Luxury Travel Guide.

Per als representants de Ameyal rebre aquest nou reconeixement avala la bona marxa d’aquest restaurant que s’ha convertit en un referent de la gastronomia mexicana de qualitat, no solament a València sinó també a Espanya, donat el creixent interès que l’establiment aquesta despertant en la premsa internacional.

Durant el discurs de recollida del premi, el director de Ameyal, Oscar Asiain, va agrair el reconeixement a la FEHV i el gran acolliment que ha tingut aquesta proposta de gastronomia mexicana de qualitat entre el públic valencià que s’ha bolcat des del primer moment en aquest restaurant que té com a principal objectiu posar en valor la rica gastronomia mexicana que està considera com a patrimoni immaterial per la UNESCO.

Noticies en Valencià Alacant, València i Castelló Notícies d'actualitat de la Comunitat Valenciana. Notícies, reportatges, vídeos i articles, agenda, festes, receptes de cuina en valencià

Deja un comentario

Leer entrada anterior
Ameyal impulsa el seu Mezcal Lounge

El restaurant d'alta cuina mexicana disposa d'un acollidor espai per a prendre cocteles i “antojitos” El restaurant Ameyal Alta Cuina

Cerrar